Oslo 20200416. Folkehelseinstituttets nye app smittestopp for smittesporing. Appen skal hjelpe myndighetene med smittesporing, men kan også brukes til å varsle brukeren om at han eller hun har vært i nærheten av noen som er smittet av koronaviruset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

FHI vil at flere unge skal laste ned Smittestopp-appen

Folkehelseinstituttet sender en SMS til 640.000 unge mellom 16 og 25 år der de minner om Smittestopp-appen. Årsaken er økende smitte i denne aldersgruppen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Så langt har én million nordmenn lastet ned appen. Nå ønsker FHI at flere unge skal ta appen i bruk, blant annet fordi smitten nå er økende i Norge – spesielt blant unge voksne og studenter.

– Samfunnet vårt er mer åpent enn på lenge, og mange har for tiden mange nærkontakter, både folk de kjenner og ikke kjenner. Derfor minner vi i dag alle unge, og spesielt unge som har mange nærkontakter, om å laste ned appen Smittestopp, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.

Hun minner alle brukerne om å faktisk varsle via appen.

– Hvis du får påvist smitte, er det viktig å få sagt fra til nærkontaktene dine så fort som mulig. Det er ingen som kan se at det er du som varsler, og det er viktig at alle faktisk varsler i appen hvis de får påvist smitte, sier Knudsen.

Powered by Labrador CMS