Øverst fra venstre: Morten Egeberg, Anne Flæte, Elizabeth Smethurst, Chelsea Ranger, Eline Hvamstad, Nuria Barrabés Gørrissen og Spiros Kotopoulis. Foran fra venstre: Marthe Brovold Løberg, Charlotte Berg-Svendsen og Gunnveig Grødeland.

WiLD Norway og First House inngår partnerskap

Skal samarbeide for økt kvinneandel i ledelse, styrer og gründerbedrifter i helsenæringen.

Publisert Sist oppdatert

Helse- og livsvitenskapssektoren har en høy andel kvinner, men de er i mindretall i ledende posisjoner, styrer og som gründere. For å adressere denne skjevheten har Women in Life Science Norway (WiLD Norway) inngått et strategisk samarbeid med First House.

– Det er behov for å iverksette tiltak som adresserer strukturelle hindringer, fremhever mangfold og motvirker fordommer, sier Chelsea Ranger, grunnlegger og styreleder i WiLD Norway, i en pressemelding. 

Samarbeidet med First House vil fokusere på å mobilisere flere kvinner til ledende stillinger og styreverv, samt oppmuntre flere til å bli gründere. Dette skal bidra til å sikre fremtidig kompetanse i sektoren.

– For å lykkes med å bygge norsk helsenæring og øke innovasjonstakten, må vi mobilisere flere av de dyktige kvinnene i sektoren, sier Nuria Barrabés Gørrissen, partner i First House.

WiLD Norway og First House vil arbeide for økt oppmerksomhet om temaet gjennom nettverkets dedikerte medlemmer og ambassadører, mentor- og lederutviklingsprogrammer og kurs i styrearbeid.

– Stortinget har vedtatt krav til kjønnsbalanse i styrer i foretak av en viss størrelse. Vedtaket gir behov for nær 13 000 nye styremedlemmer fram mot 2028, sier Chelsea Ranger og avslutter:

– Samarbeidet med First House vil styrke WiLD Norway sin evne til å identifisere dagens fordommer og barrierer, utvikle strategier for å motvirke disse, og følge opp hvordan tiltakene virker.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS