Jonas Antonio Halsne og Speed sammen under besøket i Stavanger. Halsne sier han var involvert i å få Speed til Norge.
Jonas Antonio Halsne og Speed sammen under besøket i Stavanger. Halsne sier han var involvert i å få Speed til Norge.

Slik fikk de YouTube-stjernen til Norge

Youtuberen «IShowSpeed» skulle aldri tilbake til Norge etter det kaotiske Oslo-besøket. Plutselig landet han med privatfly i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

I starten av juli skapte IShowSpeed kaos i Oslo da hundrevis av unge mennesker møtte opp for å få et glimt av kjendisen, som var på sitt første norgesbesøk.

Darren Jason Watkins Jr. (19), som han egentlig heter, har over 26 millioner abonnenter på YouTube. Etter besøket i Oslo var han tydelig på at han aldri skulle tilbake til Norge igjen.

Onsdag i forrige uke var han derimot tilbake, denne gangen i Stavanger. 

Ble spurt av en utenlandsproff

Mannen som sier han står bak Speeds besøk i Norge er den ukjente fotballspilleren og selgeren Jonas Antonio Halsne.

Halsne er fra Stavanger men spiller fotball for Kvik Halden og selger joggesko.

Han sier til KOM24 at han først fikk en forespørsel fra en bekjent som er fotballproff i utlandet.

– Det var helt tilfeldig at det ble meg første gangen. Jeg fikk beskjed om at Speed kom til Oslo og ble spurt om jeg kunne vise han rundt i Oslo, sier Halsne til KOM24.

Det første besøket ble preget av kaos-tilstander i Oslos gater.

Her bærer Jonas Antonio Halsne Speed ut fra en butikk i Oslo. Utenfor ble de møtt av horder av ville tenåringer som tok helt av da superstjernen var i landet.
Her bærer Jonas Antonio Halsne Speed ut fra en butikk i Oslo. Utenfor ble de møtt av horder av ville tenåringer som tok helt av da superstjernen var i landet.

Halsne sier at det skyldes at Speed kom uten sitt vanlige sikkerhetsopplegg.

– Det gikk litt i dass det der, innrømmer han.

Speed sa han aldri skulle tilbake til Norge igjen, men bare kort tid seinere var han på plass i Stavanger.

Denne gangen var det mer planlegging involvert.

– Vi begynte planlegginga ganske tidlig etterpå. Det er en del arbeid som må gjøres, ting må klaffe, alt må være klart, sier han og sier at han fikk en del hjelp fra folk som stilte opp. 

Han innrømmer at han ikke har noen peiling på å arrangere slike ting.

– Man må være modig og ambisiøs på ulike fronter. Jobber man steinhardt og er seriøs, er det mulig å få det til, mener han.

Han sier at han ikke hadde noe forhold til Speed på forhånd, men nå har han brukt mye tid sammen med han. I Stavanger var de sammen fra Speed landet der til han reiste igjen.

–Når man blir kjent med han og ser hvor proft han jobber får man ekstremt med respekt for hvor mye han jobber og legger ned i dette, sier han.

– Tjener du penger på dette?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Halsne hjelper også teamet i andre land og sier han jobber tett med dem.

Yunus Daar og gjengen i Nora Collective var og involvert.

– Vi fikk informasjon om at han vurderte å komme tilbake til Norge. Jeg kontaktet en kollega av meg, som kjenner manageren til Speed i USA. Da fikk vi først høre at han ikke ville komme, men så sa de at han vurderte det likevel. Kollegaen min satte meg i kontakt med manageren hans, og så var vi i gang, sier Daar til KOM24.

Jobbet på natten

Daar er også manageren til den norske influenseren og musikeren David Mokel. Ideen var i utgangspunktet å spleise Mokel med Speed, slik at de to kunne lage innhold sammen.

– David og jeg satt da oppe til langt på natt for å komme med en pitch med ulike ideer til hva Speed kunne gjøre i Stavanger. Det var alt fra å møte en «fake Haaland» og sitte på i russebuss, til å dra til Viking Stadion, sier Daar.

Etter alt styret i Oslo, lovet de også bedre fasiliteter for sikkerhet i Stavanger.

– Det er jo helt sykt hvor populær han er blant kidsa. Men vi var ikke særlig redde for at det skulle bli like mye kaos som sist.

– Et stort format

IShowSpeed er hovedsakelig kjent på grunn av live-videoene sine, og streamet også besøkene i Oslo og Stavanger.

– Streaming har blitt et veldig stort format, og Speed er ekstremt flink til å lage engasjerende direktesendt innhold.

Stavanger-streamen har i skrivende stund 5,3 millioner visninger på YouTube.

I tillegg er han kjent for å være stor fan av fotballstjernen Cristiano Ronaldo. Speed har laget en egen versjon av portugiserens velkjente målfeiring, og det er derfor han går under navnet «ishowspeedsui» på for eksempel X.

– Det var ikke før dagen etterpå at jeg kunne sette meg ned og tenke over hva som hadde skjedd. Det var veldig kult å få han tilbake til Norge på denne måten, avslutter Yunus Daar.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS