«Det blir for dumt»: Se kampanjen som sikret elevene seier i nasjonal konkurranse
Unge lagde trafikksikkerhetskampanje for andre unge. Innrømmer det var vanskelig å treffe målgruppen.
Denne artikkelen er over to år gammel.
– Det var veldig interessant og spennende, det var et litt annerledes prosjekt enn hva vi har hatt tidligere.
Det sier Linea Egeland til KOM24.
Sammen med Celine Bratlie, Jacob Bolin Lund og Stephanie Smith Nielsen har de laget kampanjen som tok førsteplass i DeathTrip.
Fikk inn over 100 bidrag
DeathTrip er et landsomfattende prosjekt hvor medier og kommunikasjonselever fra videregående skoler engasjeres til å lage holdningskampanjer mot fyllekjøring. Vinnerteamet er elever ved Drømtorp videregående skole
Den beste kampanjen vinner 30.000 kroner. De som kårer vinnerne er blant annet personer i reklamebransjen.
Det kom inn over 100 bidrag til årets konkurranse
Kampanjen består av en hovedvideo (til kino), en videogruppe til snapchat (3 snutter), en videogruppe til instagram (4 snutter), plakater til buss (3 A3 plakater), merch som wonderbaum, giweaway informasjonsplakat og logo av «Det blir for dumt».
Målgruppen er hovedsakelig russ.
– Den største delen av prosjektet var ideprosessen. Det var en del utfordringer med tanke på karantene og korona, måtte videreutvikle og kom så fram til slagordet «Det blir for dumt» og vi klarte å lande på en ide som ville funke bra blant ungdom.
I juryens begrunnelse kommer det fram at juryen synes kampanjen er svært helhetlig. De mener at mange vil kjenne seg igjen i situasjoner som «blir for dumt».
Vanskelig å treffe sine egne
Kampanjen spiller på følelser som ungdom lett relaterer til, dette å kjenne på kroppen hvordan det er å dumme seg ut. «Det blir for dumt» er en kampanje som har en spiss kommunikasjon uten at det blir pekefinger. Bonus at det er fokus på flere transportmidler, som kjøretøy for russ og ikke minst el-sparkesykkel som er spesielt relevant for tiden.
Egeland sier det var vanskelig å lage en kampanje til folk i sin egen aldersgruppe.
– Tilbakemeldingene fra lærerne er at det var en kreativ ide og vi har jobbet mye med målgrupper, som er ungdom på vår alder, sier hun.
Egeland tror og det var derfor de traff, for de klarte å lage en kampanje som traff ungdommen og var spennende for dem.
– Det var utfordrende at det ikke er det mest underholdende tema, men det er noe som er veldig viktig. Derfor var det viktig å fange oppmerksomheten de første sekundene, sier hun.