Facebook går sammen med verdens helsemyndigheter for å spre informasjon om korona-vaksinen og for å fjerne falske korona-nyheter fra app-ene de eier.

Facebook gir èn milliard kroner i annonsekreditt for å bekjempe falske koronanyheter

Skal bruke 2021 til å hjelpe til med å bygge tillit blant folk til koronavaksinen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det siste året har Facebook fjernet over tolv millioner poster på Facebook og Instagram, som inneholdt misinformasjon som kunne ført til umiddelbar skade på folk, skriver selskapet selv i en post på egne sider.

Selskapet har iverksatt verdens største globale kampanje for å fremme korrekt informasjon om koronavaksinen, og disse innleggene orienterer om detaljene i arbeidet.

Skal bygge vaksinetillit

I 2021 skriver selskapet at å bygge tillit til korona-vaksinene er det viktigste som står på programmet for de og de skal derfor lansere en enorm kampanje som skal hjelpe til med å spre korrekt informasjon om korona-vaksinene og de skal oppmuntre folk til å ta vaksinene når de blir tilgjengelige for folk.

Facebook skriver at de blant annet skal informere folk om hvor og nå de kan vaksinere seg. Tjenesten blir tilgjengelig i USA fra og med denne uken og de vil etterhvert komme med dette tilbudet i andre land også.

Skjermdump fra Covid-19-informasjonssenteret til Facebook.

Som et ledd i å spre informasjon om vaksiner har Facebook gitt en anonnsekreditt på en milliard kroner (120 millioner dollar) til helsemyndigheter, NGO-er, og FN-organer, for å nå milliarder av mennesker med korrekt helseinformasjon. De vil og gi opplæring og markedsstøtte til helsemyndigheter og organisasjoner så de kan reagere raskt og komme ut med den siste vaksineinformasjonen som er tilgjengelig.

Facebook skriver og at de vil komme med et Covid-19-senter på Instagram snart også.

84 prosent vil vaksinere seg

Gjennom informasjonsarbeidet har også Facebook samarbeidet med forskere ved Carnegie Mellon University, og universitet i Maryland. I dette samarbeidet har man nå undersøkt folks villighet til å ta vaksinen verden over. Undersøkelsen viser dette tallet varier stort på tvers av land. For eksempel, sier over 90 prosent av befolkningen i Danmark at de er villige til å ta vaksinen, mens 71 prosent av argentinere, og 62 prosent av filippinere sier det samme. Tallet for Norge er 83,7 prosent. 416 000 nordmenn har svart på undersøkelsen, og tallene varierer fra fylke til fylke. I Oslo sier 90 prosent av de som har svart ja til vaksinen, mens i Møre og Romsdal sier 82 prosent av de som har svart at de vil ta vaksinen.

Facebook har og gjort det vanskeligere å komme med falsk korona-informasjon. Denne uken strammet de til og de skal nå fjerne falske beskyldninger om at Covid-19-viruset er menneskeskapt, at vaksinene ikke er effektive mot sykdommen de skal virke mot, at det er tryggere å få viruset enn å ta vaksinen og at vaksinene er giftige og at man kan bli autist som følge av å ta dem.

Dette arbeidet blir gjort sammen med Verdens helseorganisasjon (WHO).

Powered by Labrador CMS