Øyvind Werner Øfsti slutter i NRK.

Gir seg i NRK etter 25 år: – På en måte har jeg rundet spillet

Øyvind Werner Øfsti slutter hos rikskringkasteren.

Publisert

Øfsti har gjennom 25 år hatt flere ulike roller innen kommunikasjon i NRK. 

Senest var han samfunnskontakt og kommunikasjonsansvarlig i Prosjekt Normannsløkka, som innebærer flyttingen av NRKs hovedkontor fra Marienlyst til Ensjø i Oslo.

– Flytteprosessen går over i noen nye faser nå, som blant annet innebærer at det kommer inn mer bygg-ekspertise. Det er et taktskifte og et naturlig tidspunkt for meg å se meg om etter nye utfordringer, sier Øfsti til KOM24.

Øyvind Werner Øfsti (til venstre) sammen med Thor Gjermund Eriksen, som var kringkastingssjef fra 2013 til 2022.

Han legger til at han kunne ha fortsatt å jobbe med flytteprosjektet, men i en litt annen rolle enn den han har hatt de to siste årene.

Flyttingen innebærer at to tredeler av NRKs 3.250 ansatte vil få det nye hovedkontoret på Ensjø som arbeidsplass.

Det nye hovedkontoret på Ensjø skal etter planen være ferdig og klart for innflytting i løpet av 2029.

– Jeg skulle jobbe tettere inn mot  organisasjonsdivisjonen, og mer med intern kommunikasjon knyttet til prosjektet. Det hadde vært greit, men jeg kjenner på lysten til å gjøre noe annet.

Øfsti har blant annet vært informasjonssjef, og var i åtte år i kringkastingssjefens stab, som da var Thor Gjermund Eriksen.

Mye har endret seg siden han begynte i NRK.

– Først og fremst har NRK blitt mer åpent siden den gang. Også har det jo selvfølgelig skjedd mye innenfor teknologi og digitalisering. Da jeg kom inn hadde NRK en egen bedriftsavis på papir som het «Tidssignaler». Det var datidens felles internkommunikasjon.

Nå skal Øfsti bruke erfaringen sin til å finne seg en ny jobb. Han erkjenner at det er litt uvant å være på jobbjakt, men sier at han på mange måter har «rundet spillet» i NRK

– Jeg tar med meg erfaring etter fantastiske år i NRK. Det blir uvant, men spennende.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS