Vil lage nettverk for kommunikasjonsmedarbeidere som sitter alene på jobb
Vil gi enslige kommunikasjonsarbeidere et bedre tilbud.
Denne artikkelen er over to år gammel.
– Det vi ser er at kommunikasjonsfaget blir mer og mer sammensatt, det er flere kanaler man må kunne beherske. Det å da være aleine i den situasjonen er ofte krevende. Det krever mer og mer, sier Grete Brekke Klingberg til KOM24.
Hun er nettverksleder for kommunikasjonsforeningens siste tilbud, et nettverk for de som jobber aleine med kommunikasjon.
Møter motstand
– Det stilles store krav til at du skal kunne fagfeltet godt og kunne kjenne flere mediekanaler godt. Da er det et behov for å være oppdatert, og da er det bra å ha noen å sparre med, for man blir litt aleine, sier hun.
Nettverket skal gi faglig utvikling og deltakerne skal kunne dele erfaringer og få støtte.
Fra før av har de tre andre nettverk, to for direktører og et for mellomledere i offentlig sektor. Det koster penger å være med, men da får man tilgang til flere samlinger gjennom det neste året, både digitale og fysiske. Men ikke minst, man får møte andre i samme situasjon, der man kan utveksle erfaringer og søke støtte.
Klingberg jobber selv som kommunikasjonsrådgiver og har i fem år nå jobbet selvstendig. Hun sier det er en tøff bransje og at det krever stayer evne. Hun forteller at mange i hennes situasjon blir leid inn av bedrifter for kortere eller lengre tid.
– Kommunikasjonsfaget er i rask endring, det kommer stadig nye kanaler og noe som virket i går virker kanskje ikke på samme måte i dag. Det er en rask utvikling og det krever at man forstår synergien mellom disse digitale mediekanalene. Det å skape forståelse hos arbeidsgiver kan være utfordrende. For det er kompleks med alle disse kanalene som skal fylles, sier hun.
Mange som jobber aleine som med kommunikasjon i bedrifter opplever at deres fagkunnskap ikke blir forstått av ledelsen.
– Opplever en at arbeidsgiver ikke alltid skjønner kommunikasjonsfolkenes oppgaver?
– Absolutt. De vil ha raske resultat. Alt skal skje raskt i samfunnet vårt, men vi vet at når man jobber med merkevarebygging så tar det tid, peker hun på.
LES OGSÅ: Ønsker debatt rundt etikk: – Får få henvendelser
Har selv savnet et nettverk
Derfor skal egtslikt nettverk komme de enslige kommunikasjonsarbeiderne til gode. Hun innrømmer hun selv skulle ha ønsket at det var et slikt nettverk tidligere.
– Helt klart. Jeg har vært med i Facebook-grupper for kommunikatører, men det er mer generelt. Dette blir en gruppe som man har som fast holdepunkt med personer man vet man blir kjent med og som man inngår en uformell tauhetsavtale med, som man tør å utveksle ulike erfaringer med, sier hun.
Kommunikasjonsforeningen har tidligere holdt enkeltstående kurs for de som jobber alene. Tilbakemeldingene da har vært at det kan være en ensom jobb.
– Man blir slukt av de operative oppgavene. Her tilrettelegger vi for at de kan ha en arena der de kan møte likesinnede. Da er det lettere å ta den telefonen når man trenger støtte, sier Therese Manus, daglig leder i Kommunikasjonsforeningen.
LES OGSÅ: Kommunen er rammet av et massivt hackerangrep: – Bare å kaste seg rundt