Ingvild valgt som styreleder for kommunikasjonsnettverket Kommunik
– Vi håper å få til en fysisk høstsamling i november i år.
Denne artikkelen er over to år gammel.
Forumet Kommunik ble opprettet i 2012 for å dele faglig innhold, og gi muligheten til nettverksbygging mellom ansatte i fylkeskommuner og kommuners kommunikasjonsavdeling. Ingvild Dverseth Sæter er nylig valgt som leder for foreningen.
– Mange av våre medlemmer er også medlemmer hos Kommunikajsonsforeningnen, som de fleste vet om. Vi jobber med mye av det samme, men vi er ikke konkurrenter. Hos oss må du jobbe i en kommune eller fylkeskommune for å være medlem, forteller Ingvild Dverseth Sæter til KOM24.
Sæter jobber til vanlig som kommunikasjonsrådgiver i Møre og Romsdal fylkeskommune. I tillegg er hun leder for seks andre styremedlem og nærmere 220 medlemmer. Hun ser stor nytte av forumet:
– Hvis for eksempel Vestfold og Telemark fylkeskommune har gjort noe smart, kan de dele erfaringene sine, og fortelle oss hvordan de gikk fram. Vi opplever at det er en god kultur for erfaringsdeling mellom kommuner og fylkeskommuner. Vanligvis har vi to fysiske samlinger i løpet av året. Der treffes vi for å bygge nettverk og for å få faglig påfyll.
Webinar for seminar
Derimot har de ikke fått til noen arrangement det siste året. Siden i fjor har de benyttete seg av digitale webinar. Gjennom innspill fra sine medlemmer og diskusjon i styret, ble de enig om at det neste webinaret skal handle om hvordan de kan nå ut til den yngre målgruppen.
– Vårt neste webinar blir holdt av Cecilie Staude, hvor temaet er hvordan vi skal nå ut til de under 25 år. Noe vi vet mange kommuner- og fylkeskommuner ønsker å bli bedre til. For å finne ut hvordan vi skal kunne nå ut til videregående-og ungdomsskoleelever, fant vi ut at vi måtte lære mer om dette. Webinaret har allerede fått mange påmeldte, så det er et tydelig tegn på at flere ser samme behovet.
Fylkeskommunen har ansvaret for utdanningstilbudet på videregående skoler og kollektivtilbud. Samtidig har kommune har ansvaret for grunnskolen.
– Den yngre målgruppen er viktig fordi flere av de største tjenestene vi leverer, er til akkurat denne gruppa. Jeg håper at Staude sitt innlegg enten kan bekrefte at vi gjør noe rett gjennom dagens kommunikasjon ut til ungdommen, eller om vi må tenke nye kanaler og hvordan vi kan bruke dem.
Vil samles igjen
Et av målene til Sæter gjennom det ettårige ledervervet, er å fortsette den gode driften i Kommunik. Hun ønsker at det skal være en god og nyttig plass for medlemmene å være. Hun håper også på å skaffe flere medlemmer.
– Vi håper å få til en fysisk høstsamling i år, og planlegger å få det til i november. Samlingene går på rundgang rundt i landet, med ulike fylkeskommuner og kommuner som vertsskap.