Fryktet for «Gullkalven» sin framtid: – Har vært veldig stille
Den tradisjonsrike prisutdelingen står i fare for å ikke bli arrangert i 2024.
– Det så lyst ut, og vi prøvde å være ute i god tid. Men så har det vært veldig stille. Vi har ikke fått noen søkere før de siste dagene.
Det sier Camilla Koveland Tairi til KOM24. Hun ledet årets utgave av Gullkalven sammen med Emilie Wolden og Helge Nicolaysen.
Nå har de fått inn fire søknader, og det ser dermed bedre ut med tanke på neste års arrangement.
– Vi har vært redde for at prisutdelingen og tradisjonen ikke kan videreføres dersom ingen ville ta over som leder. Vi ser på Gullkalven som veldig viktig for studentene og bransjen, og håper det også vil arrangeres i 2024, sier Tairi.
Henger sammen med dårlige tider
Gullkalven er Norges største studentkonkurranse innen kreativ kommunikasjon. Tairi tror mangelen på søkere henger sammen med dårlige økonomiske tider i bransjen.
– Jeg tror folk ikke søker fordi de trenger å bruke mer tid på studiene sine og sitt eget arbeid. Vi vet at bransjen går mye dårligere, og at mange permitterer ansatte. Vi kjente også på dette i fjor, da det for eksempel var vanskelig å hente inn sponsorer, sier hun.
De var tre ledere i fjor, og anbefaler neste års ledergruppe å være minst to personer som deler på ansvaret.
– De bør være to som går sammen, men helst tre. I år var det rekordmange som sendte inn bidrag til konkurransen, og både vi og juryen ble helt tatt på senga av det.
Den store arbeidsmengden er noe av grunnen til at de har slitt med å få inn søkere, tror Tairi.
– Folk er kanskje inne i siste studieår, og skal ut i praksis. Når det kommer i tillegg til å drive en stor studentkonkurranse, kan man bli litt skremt. Men det å ha mange baller i lufta samtidig er veldig vanlig i denne bransjen, så det skader ikke å bli vant til det.
Tradisjonsrikt
Gullkalven ble opprinnelig kalt Gullblyantspisseren, og skiftet navn i 2007. Konkurransen ble først arrangert i 1990.
– Gullkalven er en mulighet for kreative studenter i hele Norge til å vise seg fram. For de som leder konkurransen gir det også svært gode sjanser til å knytte kontakter og komme nærmere bransjen man kanskje ønsker å jobbe i.
Tairi, Wolden og Nicolaysen har lekt med tanken på å ta lederansvaret også i 2024. Det er bare ett problem.
– Et av kriteriene er at de som leder det også er studenter. Det er ikke vi lenger. Det kom til et punkt der vi diskuterte det, dersom ingen andre skulle melde seg. For det hadde vært et stort tap om det ikke ble noen konkurranse.