Kjetil Try: – Årets Arendalsuke er kanskje viktigere enn tidligere
Try har leid sju hus i Arendal for å få plass til alle folkene sine. - Ikke noe mål i seg selv å være flest mulig.
Denne artikkelen er over to år gammel.
For første gang på halvannet år kan de ansatte i Try møtes til både faglig og sosialt samvær under årets Arendalsuka. Og de slår på stortrommen og har med seg 30 ansatte til Arendal. For å få plass til alle de ansatte har de måtte leie syv hus.
– Målet er å få denne bydelen. Try-haugen skal vi kalle det, sier Kjetil Try med et glimt i øyet.
Håndskrevne lapper i postkassen
KOM24 møter Try selv sammen med sin nestkommanderende, Sindre Beyer, som er daglig leder i Try Råd, i huset de leier, bare noen minutters gange fra Pollen i Arendal. Sammen deler de og hus med Trine Hox og Robin Krüger.
De bodde i det samme området i 2019, men nå var Sindre Beyer på jakt etter flere plasser å bo. Måten han gjorde det på var veldig enkel.
– Jeg la håndskrevne lapper i postkassene til alle husene i gaten, sier han.
Og responsen var stor. Til sammen er det 30 ansatte fra fire ulike Try-selskaper som er på plass i Arendal. De bor i syv hus i samme nabolag.
– Det er ikke noe mål i seg selv å være flest mulig i Arendal, men vi får noe ut av det ved at folk lærer og vi møter kunder, sier Beyer.
For det skal arbeides, når man flytter kontoret fra Oslo til Arendal for en uke.
– Det ene er at vi har oppdrag her nede. Vi bistår ved arrangementene og det er alt fra rigging, booking av deltakere og praktisk, til å forberede innholdet, sier Beyer.
I tillegg har de en del kunder som ønsker å lage innhold som de vil ha på sine egne flater. Da er det mange som trenger ekstra kapasitet under Arendalsuka, for det er mye som skjer samtidig.
– Godt av å bo sammen
– Da produserer vi filmer, lager tekst og podkast, for eksempel. Den andre delen er at det foregår veldig mange seminarer og arrangement, så mange av de som er her, sprer seg rundt og deltar på ulike seminarer som vi jobber med. Da er det en perfekt anledning for å fordype seg litt i temaet og få oversikt over det som skjer. Da får du gjort det på en konsentrert periode, så har man resten av året til å lese rapporter og google rundt på internett, sier han.
Men det blir og tid til intern kulturbygging.
– Man lærer å bo sammen. Jeg mener at det å bo sammen har man godt av. Det er noe eget med det å lage litt frokost, noen handler litt, det bygger sunn kultur, sier Kjetil Try.
Han peker på at de det siste året har ansatt svært mange mennesker, og de fleste har ikke møtt hverandre fysisk før.
– Så det at de kommer ned her tror jeg er kjempebra for kulturen, sier han.
– Så årets uke er kanskje viktigere enn ellers da?
– Ja, jeg tror det.
Mens de ansatte jobber, går på seminarer og bygger internkultur, har Try selv en mer representasjonsrolle.
– Som kalver på jordet
– Jeg er her først og fremst for å snakke med folk. Jeg har ikke ansvar for noen, det er ganske deilig. Men det å stå og drikke øl på kvelden med folk du kjenner litt og noen du ikke kjenner, det er det viktigste for meg, sier Try.
Han sier at det å snakke sammen med folk på kundesiden alltid er smart.
– De blir kjent med oss og vi blir kjent med dem, det kan være en start på et kundeforhold det. Det er og bra å snakke med kollegaer fra andre byråer, kanskje du skal ansette noen, noe som og kan være interessant. Minglingen som skjer nede i Pollen, der bør man være, mener han.
Men han avviser at de fisker etter ansatte når de mingler.
– Men sitter vi sammen rundt et bord på kvelden så tenker vi gjerne at «han var bra og sier mye fornuftig», så går det tre måneder og vi skal ansette en ny rådgiver og så tenker vi «hva med han i Arendal?». Det å bli kjent med folk er alltid ganske smart og så er det hyggelig. vi skal ikke underslå det. Det er mange som synes det er gøy å være her, sier han.
Også de ansatte i Try.
– Når det har vært nedstengt så lenge er det litt vårslepp. Det er som kalver ute på jordet. Alt det vi normalt sett har hatt er borte. Det er en veldig hunger etter sosialt samvær, så Arendalsuka er etterlengtet.