Jenny Huse tror «anti-wokerne» ender opp med å svekke ytringsfriheten. Her avbildet med influenser Tim Kristian Holter Moen på Vixen.

Advarer mot giftig kultur på Instagram og TikTok

Jenny Huse advarer mot polariseringen i kommentarfeltene, og oppfordrer Danby Choi til å ta ansvar. 

Publisert

Influenser Jenny Huse tar bladet fra munnen i en fersk kronikk publisert i VG, og advarer mot den giftige kulturen som har utviklet seg på sosiale medier. 

– Hva har skjedd med kommentarfeltene på sosiale medier? Og hvor ble det av diskusjoner med litt nyanser?

Undergraver ytringsfriheten

Til KOM24 beskriver hun TikToks kommentarfelt som det aller verste. Hun sier plattformen er et yndet sted for uttrykk av hatefulle ytringer, hovedsakelig på grunn av muligheten for anonymitet som gir brukerne en uhemmet frihet til å uttrykke seg negativt. 

I kommentarfeltene på TikTok ser hun også en tendens der folk blir plassert i enten «woke» eller «anti-woke»-båser, og advarer om at denne enkle inndelingen kan undergrave ytringsfriheten. 

– Jeg tror problemet stammer fra deres egen frustrasjon med samfunnet og dets nåværende tilstand. Det virker som om de føler behov for å sette merkelapper på ting for å gi livet sitt litt mening, sier Huse til KOM24.

Ber Danby Choi ta ansvar

Selv om Huse erkjenner at noen «anti-woke» individer hevder å kjempe for ytringsfriheten, mener hun at de ofte ender opp med å svekke den ved å bidra til en polarisert debatt. 

– Når vi ikke lenger kan diskutere nyansert, mister vi muligheten til å lære av hverandre. I stedet finner vi oss selv i en situasjon der vi bare roper mot hverandre, uten å lytte, sier hun. 

– Hvor ligger ansvaret? 

– Ansvaret ligger i at de som driver denne kulturen må ta ansvar og si ifra når det blir for voldsomt i kommentarfeltet, uttaler hun og utdyper: 

Danby Choi i Subjekt.

– For eksempel, hvis Danby Choi tydelig markerte at visse kommentarer ikke er akseptable, ville det ha hatt betydelig innvirkning på hans følgere. 

Hun påpeker at Choi, sjefredaktør i Subjekt, som en samfunnsbevisst person, tiltrekker seg et publikum som egentlig ikke er nødvendig for ham. 

– Dette er en gruppe mennesker uten formell utdannelse, som lever i frykt og søker syndebukker, som for eksempel innvandrere, sier hun og legger til: 

– Det er ikke denne gruppen han egentlig snakker til, men det ender opp med å bli dem. 

Til KOM24 sier Danby bare:

– Ingen kommentar. Har ikke tid. 

Powered by Labrador CMS