Twitter-eier Elon Musk har bestemt at nesten alle stengte Twitter-kontoer skal åpnes igjen.

Musk gjenåpner stengte Twitter-kontoer

Elon Musk fortsetter med «management by Twitter-polls». Nå har han bestemt at nesten alle stengte Twitter-kontoer skal åpnes igjen, etter en avstemming blant tre millioner brukere.

Publisert

Da Musk spurte sine følgere om Twitter bør gi et generelt amnesti til suspenderte kontoer, tok han forbehold om at det ikke ville gjelde kontoer som har brutt loven eller har drevet med spam. 3,1 millioner svarte på undersøkelsen, og 72,4 prosent svarte ja.

Da resultatet var klart, fulgte han opp med meldingen «Folket har talt. Amnestiet begynner neste uke. Vox Populi, Vox Dei. (Det siste oversettes til: «Folkets røst er Guds røst»).

Det er andre gang på få dager at Elon Musk lar følgerne sine avgjøre hva han skal gjøre. Sist lørdag spurte han om tidligere president Donald Trump skulle slippes tilbake på Twitter. 15 millioner stemte, og et lite flertall stemte ja. Dagen etter var Trumps konto igjen tilgjengelig, og har i skrivende stund 87,7 millioner følgere.

Den tidligere presidenten har ikke twittret etter at kontoen ble gjenåpnet. Trump sa i en kommentar at han foretrekker å holde seg på sin egen kanal, Truth Social, og at han ikke vil tilbake til Twitter.

Det er ikke kjent nøyaktig hvilke kontoer som vil bli gjenåpnet. Blant de som tidligere er kastet ut er en rekke høyreekstreme aktivister og konspirasjonsteoretikere. Elon Musk selv har suspendert flere kontoer etter at han overtok Twitter, blant annet noen som utga seg for å være Musk selv.

Før Donald Trumps konto ble åpnet, spurte en bruker om ikke konspirasjonsteoretikeren Alex Jones kunne slippes tilbake. Til det svarte Elon Musk et bastant nei.

At Musk tidligere har sagt nei til å slippe inn Alex Jones igjen, er ingen garanti for at det ikke vil skje. Han har flere ganger sagt én ting og gjort noe annet. Samme dag som han kjøpte Twitter, skrev Musk at han vill opprette et innholdsråd som skulle ta alle avgjørelser om innhold og suspenderte kontoer. Likevel har han åpnet kontoen til Donald Trump og flere andre på eget initiativ. Da Musk ble konfrontert med dette, skyldte han på politiske aktivistgrupper.

Det gjenstår å se hvilke konsekvenser det får når brukere som er utestengt får slippe inn på plattformen igjen, samtidig som de fleste som jobbet med moderering av innhold har fått sparken. Flere av Twitters største annonsører har satt sine kampanjer på pause fordi de er usikre på i hvilken retning Musk vil ta plattformen. Om et generelt amnesti for suspenderte kontoer er veien å gå, vil tiden vise.

Powered by Labrador CMS