Etter flere år som journalist ønsket Jonas Karlsen å prøve seg innenfor faget han hadde utdannet seg til.

Fra journalist til innholdsprodusent i Amedia

Jonas Karlsen har nylig startet i en ny rolle som innholdsprodusent hos Amedia Innholdsbyrå, etter flere år som journalist.

Publisert

– Etter flere år som journalist ønsket jeg å teste meg i faget jeg utdannet meg i, sier Jonas Karlsen til KOM24. 

Med en bachelorgrad i PR, kommunikasjon og media fra Høgskolen i Volda, fikk han praksisplass i Norges beste fotballklubb, Bodø/Glimt.

Sommeren etter fullført utdanning jobbet han som social media manager for Eurosport under sommer-OL i Tokyo.

– Etter det var jeg farlig nære å flytte til Barcelona for å jobbe sammen med min bestevenn og medstudent fra Volda, Aleksander Moe. Men det ble ikke noe av da jeg fikk jobb i NRK Østfold, forteller han. 

Etter ett år som journalist i NRK Østfold, gikk veien videre til fast jobb som nyhetsjournalist i Smaalenenes Avis, der han har tilbrakt de to siste årene.

– Jeg har hatt det utrolig fint i Smaalenenes, men når muligheten til å jobbe innenfor den delen av mediebransjen jeg utdannet meg til dukket opp, samtidig som jeg kunne flytte hjemover, måtte jeg takke ja.

Nå skal Karlsen jobbe som innholdsprodusent i Amedia Innholdsbyrå, der han fortsatt vil bruke sine journalistiske ferdigheter, men i en mer kommersiell retning.

– Jeg vil i all hovedsak jobbe med å produsere kampanjer for ulike bedrifter i ulike bransjer. Mye av arbeidshverdagen brukes til å være med i kundemøter, utvikle ideer, intervjue mennesker, skrive artikler, ta bilder, og lage videoer. 

Det Karlsen ser mest fram til, er å delta i kundemøter med de største kundene og sammen utvikle gode kampanjeplaner.

– Jeg gleder meg også til å bli enda bedre kjent med kollegene mine som sitter på tvers i Norge, og lære mye nytt. Det virker som en fantastisk gjeng, og de har alle vært veldig imøtekommende og hyggelige.

Karlsen har Østfold og Follo som sitt primære arbeidsområde, med base i Fredrikstad.

– Jeg er født og oppvokst på Greåker, og har nylig flyttet tilbake sammen med samboeren min, Julie. Her er det full oppussing samtidig som jeg finner meg til rette i ny jobb, så det har vært noen travle første uker, men utrolig gode, avslutter han.

Powered by Labrador CMS