Nafisa Zaheer forlater journalistikken.

Går over til kommunikasjonsbransjen: – Uvant å være på den andre siden

Nafiza Zaheer er ny pressevakt i arbeids- og velferdsetaten (NAV).

Publisert Sist oppdatert

Etter flere år i mediebransjen – sist som journalist i Kampanje, og tidligere i Mastiff TV og NRK – har Nafisa Zaheer nå tatt steget over til kommunikasjonsbransjen.

– En av mine største fordeler er at jeg kjenner den andre siden veldig godt. Det kommer godt med, spesielt med tanke på innsalg da en stor del av jobben er å drive proaktivt med kommunikasjon, forteller hun til KOM24 og legger til:

– Men det er fortsatt litt uvant å være på den andre siden, da jeg som regel er vant til å være den som vifter mikrofonen oppi ansiktet til folk. 

Ny rolle, nye utfordringer

Zaheer forteller at hun elsker å være journalist, men har vært nysgjerrig på hvordan det er å jobbe med kommunikasjon i «et av landets største og mest intense kommunikasjonsmiljøer» – et miljø som, som hun selv sier, må håndtere en del kritikk.

– De første ukene følte jeg at jeg løp rundt som en hodeløs kylling, men nå har jeg funnet meg til rette, forteller hun. 

– NAV er jo en veldig stor etat, så det er til tider utfordrende å navigere i landskapet, men man kommer seg raskt inn i ting, og det jobber mange fine og dyktige mennesker her som tar godt vare på hverandre og som er ivrige etter å dele lærdommer og erfaringer. Jeg føler meg virkelig hjemme her.

Etter å ha vært reporter i Mastiff TV, jobbet Zaheer i åtte måneder som kommunikasjonsrådgiver i Utlendingsdirektoratet før hun vendte tilbake til journalistikken i Kampanje.

– Jeg fikk smake litt på det hos UDI, og det ga mersmak. Så når jeg så at NAV hadde lyst ut en stilling som pressevakt, slo jeg til. Og det angrer jeg ikke et sekund på. 

– Kampanje har vært en kjempefin arbeidsplass, der har jeg fått bryne meg på stort og smått og ikke minst bygget opp et helt unikt nettverk. Men så er det en tid for alt, og nå var tiden inne for å prøve noe nytt.

Etter å ha bestemt seg for å slutte i avisen, tok Zaheer et korttidsengasjement i NKVTS (Norwegian Centre for Violence and Traumatic Stress Studies), hvor hun jobbet fra april til juli.

– Jeg hadde noen fine måneder der, men jeg visste hele tiden at jeg ikke kom til å bli der så veldig lenge. Selv om tiden min i NKVTS var knapp, lærte jeg masse av flinke medarbeidere der.

– Må regne med debatt

Kaia Storvik, mediesjef i NAV, er full av lovord om den nye kollegaen sin:

Kaia Storvik, Mediesjef i NAV.

– Nafisa er full pakke for oss i NAV. Hun har kompetansen og erfaringen vi trenger, både fra journalistikken og fra kommunikasjonsarbeid i komplekse virksomheter i offentlig sektor. Hun er brennende opptatt av NAVs samfunnsoppdrag og har et skarpt analytisk blikk. Og så er hun arbeidsom og hyggelig, to egenskaper som er avgjørende for å få en kommunikasjonsavdeling til å fungere godt. 

– Det er viktig for oss i NAV å ha offensiv kommunikasjon, både som kunnskapsleverandør og for å vise fram alt det gode, viktige arbeidet våre kolleger gjør for folk i Norge. Her spiller Nafisa allerede en viktig rolle, og jeg gleder meg til å se alt hun skal få til sammen med kollegene våre i tida som kommer, avslutter Storvik. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS