Andreas Wabø
Andreas Wabø

Taper millioner i Norge: Hill & Knowlton og BCW blir Burson

Kommunikasjonsbyråene Hill & Knowlton og Burson Cohn & Wolfe (BCW) skal heretter operere under det nye navnet Burson, og blir en del av det største PR-nettverket i verden.

Publisert Sist oppdatert

WPP-byråene Hill & Knowlton og BCW, som ble slått sammen til ett selskap i fjor høst, skal nå forenes under navnet Burson. Burson samler BCW og Hill & Knowlton i 43 markeder.

− Med denne sammenslåingen blir Burson verdens største PR-nettverk, med over 6000 rådgivere over hele verden. I Norge er vi allerede godt i gang med integreringen, da BCW flyttet inn hos Hill & Knowlton i VIA Vika allerede på nyåret. Dette vil ha liten praktisk betydning for kundene våre, utover at de nå vil få tilgang på et enda større nettverk med kommunikasjonseksperter globalt, forteller Andreas Wabø, administrerende direktør i Burson i Norge,i en pressemelding.

Wabø presiserer at Hill & Knowlton består som merkevare, men at selskapet vil operere under navnet Burson. Navnet bygger videre på grunnleggeren av Burson-Marsteller, Harold Burson.

Hill & Knowlton har vist en fallende formkurve over flere år, og i 2023 ble Andreas Wabø hentet inn for å snu trenden. 

2023 var et år preget av endring og restrukturering, og selskapet begynner nå å se resultater av arbeidet. 

De opplyser i pressemeldingen at omsetningen gikk ned fra 82 millioner kroner til til 66 millioner kroner og årsresultatet gikk fra - 3,9 millioner kroner til – 16 millioner kroner. 

– Selskapet har vært i en nedadgående trend i flere år, og det var nødvendig med en kursendring. 2023 ble preget av høye restruktureringskostnader og i kombinasjon med en fallende topplinje, så vi fikk en dobbel hit, sier Wabø i pressemeldingen.

Han sier de har lønnsom drift etter første halvår i 2024. 

Regnskapstallene for 2023 er ikke offentlige enda, men 2022-tallene viser at BCW hadde en økning i omsetningen sin og gikk med 2,1 millioner i pluss på driften. Mens Hill & Knowlton hadde en kraftig nedgang i inntekter og fikk et driftsresultat på 5,1 millioner kroner i minus. Det er ti millioner kroner svakere enn året før.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS