Bildet til venstre er fra Vixen Awards, der flere norske influensere samles hvert år. Til høyre er Gard Øksendal, bedre kjent som MankeGard.

AUF bruker influensere for å bli mer populær

Ett år før valget får Arbeiderpartiets ungdomsparti hjelp fra influensere. 

Publisert

NRK skriver at i lokalvalget i 2023 stemte kun seks prosent av menn mellom 20 og 25 år på Arbeiderpartiet. Til sammenlikning stemte 56 prosent av dem på enten Høyre eller Fremskrittspartiet.

Nå vil de lokke de unge mennene over på venstresiden og der får de influenserhjelp.

Før helgen var komiker Erlend Mørck, influenser og komiker Sunniva Tillson, bedre kjent som StSunniva, og influenser Gard Øksendal, eller Mankegard, som han heter på TikTok på Utøya for å diskutere tematikken sammen med AUF-nestleder Gaute Skjervø og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap).

På spørsmål om hvorfor det er akkurat denne buketten med komikere og influensere partiet har invitert svarer Skjervø:

– Både fordi dette er influensere som omgås en digital verden hvor unge menn bruker mye av tiden sin, og fordi mye av de likestillingsdiskusjonene vi ser i dag foregår på TikTok. Denne gjengen snakker til veldig mange unge mennesker.

MankeGard sier at høyresiden var tidlig ute med å snakke om tematikken og derfor har de gjort det bra blant unge menn.

– De kom tidige inn og så en tendens, men nå når venstresiden kommer, så virker det ikke like genuint. Man fremstår litt desperat, sier han fra scenen, skriver NRK.

 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS