Slik så testen av nødvarselet ut tidligere i år.

Sendte 18 nødvarsel til samme person

Ikke alt gikk som det skulle når Innlandets innbyggere skulle varsles om «Hans».

Publisert

Tidligere i år ble den nye nødvarselløsningen lansert. Funksjonen overstyrer mobiltelefonen til brukerne og skal varsle om akutte og alvorlige hendelser. Nå som ekstremværet «Hans» herjer har systemet fått sin første ordentlige test.

I går gikk nødvarselet for Innlandet, men ikke alt gikk som planlagt. Oslos innbyggere skulle ikke få varsel, siden det ligger utenfor rød sone, men likevel var det mange mobiltelefoner som ulte i hovedstaden. Noen skal ikke ha fått noe varsel i det hele tatt, mens andre ble nedrent av nødmeldinger gjennom hele gårsdagen.

Are H. Vestrum i nærheten av Hønefoss, fikk tilsendt 18 nødmeldinger i løpet av mandag kveld, og natt til tirsdag, melder Aftenposten.

– Jeg tenker at det er viktig vi har et slikt system, men det må virke etter intensjonen. Alle de meldingene jeg fikk i natt og som vekket hele huset, er jo ikke bra, sier Vestrum til Aftenposten.

Direktør i DSB, Elisabeth Aarsæther, vet ikke hvorfor det ble slik at noen ikke fikk melding, mens andre fikk flere varsler. Direktoratet har heller ikke oversikt over hvor mange som mottok nødvarselet.

– Det er uheldig at varselet ble sendt til personer som ikke har oppholdt seg i røde områder, samt at varselet har kommet flere ganger, sier beredskapssjef hos Statsforvalteren i Oslo og Viken, Christine Huseby Torjussen, til Aftenposten.

Bjørn Erik Eskedal i NKOM gir en forklaring på hvorfor noen fikk flere nødvarsler. Enkelte basestasjoner som sendte ut nødvarsel er lokalisert tett opp mot grensen til ulike politidistrikt og vil derfor kringkaste varselet inn i flere politidistrikt. De som oppholder seg på grensen vil da kunne motta varsel fra andre distrikt.

Powered by Labrador CMS