Marte Høgenhaug er tilbake i Oslo kommune
Denne gangen er hun nettredaktør og kommuniserer med flere tusen ansatte og 700 000 innbyggere.
Denne artikkelen er over to år gammel.
I 2009 var første gang Marte Høgenhaug ble ansatt i Oslo kommune. Den gang som kommunikasjonsrådgiver i Plan- og bygningsetaten, før hun seks år senere gikk over til Utviklings- og kompetanseetaten, som blant annet redaktør og innholdsdesigner hvor hun ble fram til 2020.
Skal videreutvikle nettsiden
For en måned siden vendte hun tilbake til Oslo kommune som nettredaktør ved Byrålederens kontor.
– En av mine oppgaver er å publisere nyheter fra byrådet – en omtale av de mange sakene som byrådet behandler, forteller hun til KOM24.
Oslo kommunes kommunikasjonsstrategi sier at innbyggerne skal kjenne til og ha tillit til Oslo kommune, blant annet ved å forstå, få innsikt og informasjon i beslutningsprosesser, og være til stede i de mest hensiktsmessige kanalene.
– Og da blir det naturlig å se på nettsiden som en av kanalene for å oppnå disse målene. Jeg skal i første omgang jobbe med å videreutvikle nettsiden på områdene politikk og nyheter, i samarbeid med masse flinke folk i kommunen.
Sommeren 2019 fikk hun permisjon for å bli med mannen på et teknologisk oppstartseventyr i nærheten av Silicon Valley.
– Vi rakk å ha tre fjerdedels år uten pandemi.
Ville bli ferdig med masteroppgaven
I februar i fjor kom hun hjem fra California med døtrene sine.
– Da hadde vi fått nok av stengte skoler og pandemi, og ville bare hjem til vennene våre på Kampen. Jeg fikk straks et morsomt vikariat som karrierejournalist i Teknisk Ukeblad Media.
Men lykken ble kortvarig, for Høgenhaug studerte parallelt med jobben i TUM.
– Og hadde mareritt da jeg takket nei til å jobbe videre for dem utover høsten. Men jeg skjønte at masteroppgaven ville gå fløyten om jeg skulle jobbet, og jeg hadde intenst lyst å komme i mål med den – og å bruke tid på å lære meg nye ting.
Rett før jul leverte hun en masteroppgave i brukeropplevelsesdesign ved Maryland Institute College of Art, og var på utkikk etter en jobb innen kommunikasjon. Og mer enn ti års erfaring med arbeid innen kommunikasjon, nettsider og kommunen kom godt med da hun startet i den nye jobben.
– Det var en åpenbar fordel å ha mye arbeidserfaring og kjenne folk fra før da jeg startet i ny jobb fra hjemmekontor. Jeg savnet alle tingene som skjer mellom møtene, og kantinen. Etter lang tid med hjemmekontorkjøkken føltes det som å komme tilbake til en stjernerestaurant.
Glemmer hvor stor kommunen er
Byrådslederens kontor har det overordnede ansvaret for kommunikasjon i hele Oslo kommune.
– Jeg tror ikke folk egentlig tenker over hvor stor Oslo kommune er. Det er over 53 000 ansatte, fordelt på etater, foretak og bydeler, byrådsavdelinger og politikere, som skal informere og kommunisere med de rundt 700 000 innbyggerne i byen. Bydel Grünerløkka har nesten like mange innbyggere som Norges 8. største by, Kristiansand. Det tror jeg folk lett glemmer.
Nå skal Høgenhaug fortsette bidraget sitt for at Oslo blir en enda bedre by.
– Det motiverer meg å jobbe med smarte, dedikerte og hyggelige folk og å levere på et samfunnsoppdrag.
Hun blir også motivert av den fysiske arbeidsplassen.
– Jeg føler meg veldig heldig som får sitte på Rådhuset, i det staselige bygget, så tett på der det skjer, og er utrolig glad for at vi får lov å dra tilbake til kontoret nå.