– De automatiske feriesvarene kan gjerne ha et glimt i øyet
De automatiske feriesvarene har alltid vært for kalde, mener Camilla Persson Hager.
Denne artikkelen er over to år gammel.
Hva skriver du i ditt automatiske feriesvar? Camilla Persson Hager, kreativ leder i HvabeHager, mener man har blitt for sløv på sine «jeg er på ferie»-eposter.
– Folk som sender deg en e-post når du er borte fortjener et ekstra hyggelig svar. En menneskelig respons, og noe som ligner det du kommuniserer ellers, forteller Hager til KOM24. De automatiske feriesvarene brude ha et glimt i øyet.
Hun mener de vanlige feriesvarene pleier å bli veldig kjedelige.
– Folk har en tendens til å skrive veldig traust på feiresvarene sine. Det føles som man kommer til en dead end, og får et «snakk til hånden» svar tilbake.
Hager mener dette er overførbart til hvordan man kommuniserer ellers i hverdagen.
– Å skrive personlig er en måte å skille seg ut, man kan kommunisere feriesvarene så folk vil snakke med deg ellers også.
I de automatiske e-postene Hagen mottar, mener hun det er to av 30 som skiller seg ut på en positiv måte.
– De skriver vanligvis bare «jeg er på ferie, er tilbake 1. august» uten personlighet eller mer informasjon. Hvis jeg får et automatisk feriesvar med personlighet og som er litt utenom det vanlige, pleier jeg å svare dem med at jeg synes det svaret var morsomt og fint skrevet.
Til hva man kan skrive istedenfor, har Hagen et par tips.
– Gi et lite hint av hva du skal på ferie, og skriv at du innimellom sjekker e-post – hvis det er sannheten, eller at du ikke sjekker i det hele tatt. Du kan skrive at man ikke kan belage seg på raskt svar, og når du er tilbake bak pulten. Har du kolleger som holder butikken gående i ferien, referer til dem og hvordan de kan få hjelp mens du er borte. Du vil at folk skal føle seg møtt – selv om du ikke er der.
På slutten pleier Hagen å ha noen avslutningshilsninger på lur, som forandrer seg litt avhengig av hvor hun er.
– Jeg pleier å avslutte med «Solhilsen» eller «Ciao!».