NRK nedbemanner - dette betyr det for markeds- og kommunikasjonsavdelingen
– Vi skal i det store og hele fortsette som før, men må prioritere hardere blant oppgavene våre og finne områder vi kan effektivisere, sier Christine Viland.
Tilbake i oktober varslet NRK om nedbemanning som følge av strammere økonomiske rammer i 2023.
I statsbudsjettet kom det frem at regjeringen øker støtten til NRK med 86 millioner kroner, men med økt lønns- og prisvekst og arbeidsgiveravgift, har allmennkringkasteren estimert at de vil mangle over 300 millioner kroner neste år.
Alle miljøer blir berørt
Denne uken meldte NRK at de åpner for sluttpakke til alle ansatte. De eneste som ikke kan søke om sluttpakke er ansatte over 67 år.
– Med så store besparelser, blir alle miljøer berørt - også marked- og kommunikasjonsavdelingen. Det betyr at vi må finne måter å løse oppgavene våre noe mer effektivt neste år. Hvordan det skal løses helt konkret, jobber vi med å finne ut av nå, skriver markeds- og kommunikasjonssjef i NRK, Christine Viland, i en e-post til KOM24.
Nedskjæringene innebærer at NRK ser seg nødt til å nedbemanne fra 80 til 120 faste stillinger. For markeds- og kommunikasjonsavdelingen betyr det ifølge Viland enda tøffere prioriteringer.
– Det er et betydelig kutt, som vil merkes. Vi skal i det store og hele fortsette som før, men må prioritere hardere blant oppgavene våre og finne områder vi kan effektivisere fordi budsjettet er mindre neste år.
Budsjettkutt på flere måter
Markeds- og kommunisasjonsavdelingen består av cirka 60 medarbeidere basert i Oslo, Trondheim, Bergen og Mo i Rana.
– Vi har et bredt oppgavespekter i NRK, og alle er stort sett fast ansatt, men vi har inne noen på vikariater for folk i permisjon.
Markeds- og kommunikasjonsavdelingen er en del av Strategi og mediedivisjonen, som må kutte sitt budsjett med fire prosent.
Og kuttene vil skje på divisjonsnivå – noe som betyr at det ikke er hver enkelt avdeling som skal kutte fire prosent. Det jobbes med å finne løsninger i totalen, og det er foreløpig ikke mulig å si om det vil treffe likt eller ulikt på avdelingsnivå.
– Budsjettkutt kan gjennomføres på flere måter, ikke bare ved å ta ned bemanning. Dette jobber vi med nå. Vi ser på hele økonomien. Hvordan kutt konkret treffer bemanning og organisering vet vi derfor ikke ennå.
Viland sier de har vært kjent med at NRK får et strammere budsjett siden forslaget til statsbudsjett ble lagt frem i oktober.
– Nå er vi også kjent med rammen, som er lik for alle stab – og støttefunksjoner i NRK.