Simen Bondevik var gjest i Dagsnytt 18 for å snakke om pengeinfluensere.

Kritisk til pengeinfluensere: – Det er farlig 

Mener det er skadelig når influensere i sosiale medier ber folk om å unngå vanlige jobber.

Publisert

– Det er litt forskjellig fra påvirker til påvirker, men de kommer med et budskap om at alle som har en vanlig åtte til fire-jobb er slaver i et system hvor man ikke får noe annet igjen enn fem uker ferie i året for innsatsen man legger ned, sa Simen Bondevik da han gjestet Dagsnytt 18 onsdag 17. juli.

Bondevik er sentralstyremedlem i partiet Sentrum. Han var invitert til debatten sammen med samfunnsdebattant Milan Aran, for å snakke om pengeinfluensere i sosiale medier.

– De prøver å selge selvhjelpskurs, rekruttere deg til pyramidespill eller få deg til å selge kryptovaluta, sa Bondevik.

– Det er farlig hvis dette får rotfeste, spesielt blant unge gutter. De sier at det å ha en vanlig jobb er bortkasta. Det er skadelig når vi vet at vi mangler mye arbeidskraft. Jeg frykter at vi mister potensielle arbeidstakere og gründere som sendes ut i dette løpet, la han til.

Milan Aran var ikke enig i Bondeviks betraktninger, og tok heller til orde for å heie fram de som leter etter andre løsninger enn det å finne seg en vanlig jobb.

– Problemet ligger ikke i at folk slutter å jobbe når de hører disse tipsene fra influensere. Noen influensere bør man unngå, og noen kan man høre på. Problemet er at vår generasjon har blitt sviktet av politikere. Unge i dag er mer bekymra for økonomien enn klimakrisen, sa Aran.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS