Slik ser kartene til Sivilforsvaret ut på nettet. Det får folk til å reagere.

Sivilforsvarets «kart» vekker oppsikt: – Litt dumt av oss

Om det er et forsøk på å lure fienden vites ikke, men Sivilforsvaret sine kart vekker oppsikt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

«I dag vil eg gjerne gratulere Sivilforsvaret med dette Hordalandskartet.»

Det skriver Jens Kihl på Facebook. Kommentatoren i Bergens Tidende reagerer på kartet som Sivilforsvaret har lagt ut på sine egne sider. Og er det ikke noe som skurrer når du ser etter?

Ser du på Hordaland er Eidfjord flyttet langt ut i Hardanger, Bergen er i Eikelandsfjorden, Osterfjorden er blitt til verdens breieste fjord. Men det er ingenting om en sammenligner det med tilstanden i Rogaland. For der er Stavanger og Ryfylkeøyene forsvunnet helt fra kartet.

Skal gi et visuelt bilde

Lignende ting ser man i de andre fylkene og.

Har de gjort dette for å forvirre fienden, eller hva?

– Med så grove kartbilder, kan lokaliseringen bli ganske upresis. Om det er tilfellet her, vet jeg ikke, så det må vi se litt nærmere på, skriver Tore Kamfjord, kommunikasjonsdirektør i DSB i en mail videreformidlet fra pressevakten i DSB.

Han kaller det veldig stiliserte og forenklede uttrekk fra kart.

– Hensikten er å gi et visuelt bilde av Sivilforsvarets lokasjoner, og det synes jeg det gjør. Det var nok litt dumt av oss å omtale det som kart, for det er det jo ikke, skriver han.

– Hvor ble det av Stavanger og Ryfylke?

Disse bildene viser Sivilforsvarets kontorer, lager og så videre. Det er stedsnavnene for disse lokasjonene vi har valgt å bruke, ikke navn på byer eller områder der Sivilforsvaret ikke er plassert, skriver han videre.

Fikk ekstern hjelp med kartene

Kartene ble laget i forbindelse med at de utviklet ny nettside for Sivilforsvaret.

– Men jeg har ikke kostnaden for akkurat denne delen av jobben spesielt. Vi hadde en rammeavtale med Netlife, som bisto oss i denne jobben, forteller han.

Kanfjord sier at dette er første gang han har hørt at noen har reagert på kartene.

– Jeg synes det er fint at folk er engasjert og at vi får både positive og negative tilbakemeldinger. Det gir oss anledning til å fortsette som før med det som fungerer godt, og justere kursen på de områdene hvor det trengs, skriver han.

Powered by Labrador CMS