First House sine lokaler i Oslo.

First House avkrefter at de jobber for kongefamilien

First House avfeier spekulasjoner om at de jobber med Kongehuset eller Marius Borg Høiby, som er i hardt vær om dagen.

Publisert

Den 6. august ble kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby, arrestert og siktet for vold mot sin daværende kjæreste.

Noen dager senere innrømmet han å ha brukt vold i en melding til NRK, gjennom sin forsvarer Øyvind Bratlien.

Her sto det også at Høiby har flere psykiske lidelser, og at han har slitt med dette gjennom hele oppveksten. I tillegg sto det at han sliter med bruk av rus.

Flere reagerte på måten dette ble formidlet på, og noen eksperter mener at de burde gjort det annerledes.

Dosent ved Høyskolen Kristiania og omdømmeekspert, Trond Blindheim, gikk forrige uke langt i å anta at Per Høiby, administrerende direktør i First House, rådgir kongefamilien i den pågående krisen.

– Kronprinsessen har en bror som har vært administrerende direktør i First House. Er det noen som driver med krisehåndtering så er det nettopp dem, sa Blindheim til TV 2.

Per Høiby, som går av som First House-sjef neste år, har også en annen relasjon til Kongehuset. Han var adjutant for kong Harald på 90-tallet, og har ellers en karriere i Forsvaret bak seg.

First House avfeier nå overfor KOM24 at de er involvert i krisehåndteringen rundt Marius Borg Høiby.

– Vanligvis opplyser vi ikke om mulige kundeforhold. Sett i lys av slektskapet mellom daglig leder i First House og kronprinsfamilien gjør vi et unntak, og bekrefter at First House ikke har eller har hatt oppdrag for Slottet eller medlemmer av kongehuset, opplyser de i en melding.

Når KOM24 ringer Trond Blindheim for å videreformidle First House sin beskjed, sier han følgende:

– Da må jeg ha blitt feilsitert. Det jeg mente å si var at jeg håper Marius Borg Høiby får god hjelp med krisehåndtering, siden han har en onkel som jobber i First House.

KOM24 har også vært i kontakt med en flere andre kommunikasjonsbyråer som svarer nei på spørsmål om de har Kongehuset på sin kundeliste.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS