Håvard Sætrevik forlater journalistikken. Nå blir han kommunikasjonsrådgiver i Kvinnherad kommune.

Redaktøren slutter etter nesten 25 år. Nå blir han rådgiver

Håvard Sætrevik har lang fartstid i lokalavisa Grenda. Nå slutter han, og blir rådgiver i kommunen.

Publisert

Sætrevik har vært redaktør i lokalavisa i Kvinnherad, der han har jobbet i nesten 25 år til sammen.

Nå slutter han i jobben, og blir kommunikasjonsrådgiver i kommunen.

– Først og fremst ser jobben spennande ut. Eg kjem til å gjera ein del av oppgåvene eg har hatt som redaktør i Grenda, men det kjem også eit knippe nye oppgåver som blir av meir strategisk art enn den daglege redaktørjobben i ei lita lokalavis byr på, skriver Sætrevik i en e-post til KOM24.

Videre skriver han at han går fra en liten arbeidsplass med 7-8 ansatte, til en stor organisasjon med 1.300 ansatte, og at det blir en annerledes hverdag.

I Kvinnherad finnes både avisen Grenda og Kvinnheringen.

– Kvinnherad ein aktiv kommune som femnar breitt på mange felt, og med såpass stor aktivitet at det er den einaste kommunen i landet med to lokalaviser som berre har den eine kommunen som dekningsområde.

Det var flere ting som gjorde jobben attraktiv, forteller han.

– Eg har etter kvart vore veldig lenge i Grenda, det blir nærare 25 år når eg sluttar, men eg har ikkje tenkt på å gå over til «den andre sida» før akkurat denne jobben dukka opp. For meg er dette av dei få jobbane eg kunne skifta til utan å byrja å pendla langt i ein eller annan retning, og utan å byrja hos konkurrenten. No kan eg framleis gå til jobb i Rosendal på under ti minutt.

Foreløpig er det en del han ikke vet om sin nye jobb.

– Alt er ikkje 100 prosent definert enno, men informasjon ut og kommunikasjon internt gjennom kommunale heimesider og sosiale media blir éin del av jobben. Utvikling av strategisk kommunikasjonsplan og å vera ein fagleg rådgjevar for heile kommunen innan kommunikasjon blir ein annan del av jobben.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS