Mathias Renberg (til venstre) og Trond Birkedal har sammen startet Worsøe kommunikasjon.

Tidligere politiker starter nytt byrå: – Skal ikke ta «Oslo-pris»

Trond Birkedal og Mathias Renberg står bak Worsøe Kommunikasjon.

Publisert

Worsøe Kommunikasjon skal først og fremst levere tjenester innenfor PR og kommunikasjon til bedrifter og andre aktører i Stavanger-området.

– Vi skal ikke drive med reklame eller markedsføring, men med ren PR og kommunikasjon. For eksempel mediehåndtering og krisekommunikasjon, sier Trond Birkedal til KOM24.

Store planer

Sammen med 23 år gamle Mathias Renberg har Birkedal store ambisjoner for årene framover.

– Hvis jeg skal se fem år fram i tid, er vi kanskje fem ansatte. Men det er ikke så lett å si. Jeg sier ikke nei til 50 ansatte heller, sier Birkedal.

De siste tolv årene har han jobbet i næringslivet, i byggefirmaet Byggmester BOB. Han har også en fortid som politiker i Fremskrittspartiet, der han blant annet var en del av sentralstyret.

Renberg har på sin side vært medlem av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Det var her Birkedal oppdaget han.

– Jeg la først merke til han under skoledebattene, der han gjorde det vanvittig bra. Så har vi blitt bedre kjent, og jeg mener han er et naturtalent. Han blir administrasjonssjef, og vil få ansvaret med å bygge opp rutiner og gjøre oss skalerbare. Samtidig kan vi sparre når det kommer opp faglige spørsmål.

Trond Birkedal har erfaring fra både politikken og næringslivet.

Mangel i området

Birkedal mener det mangler et rent PR-byrå i Stavanger-området.

– Det finnes ikke. Ikke siden Hill+Knowlton gjorde et forsøk, men de ga opp. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, for jeg er ganske sikker på at det finnes nok av potensielle kunder her.

Samtidig erkjenner han at Worsøe Kommunikasjon starter opp i en tid preget av en del usikkerhet for kommunikasjonsbransjen.

– Det er helt sant. Men jeg har ganske stor tro på at kompetansen vår og produktet vi leverer er bra nok til å takle det. Jobben vår er å få kundene til å forstå hvorfor de skal bruke oss. Klarer vi ikke det, fortjener vi ikke å lykkes, sier Birkedal.

Han er veldig tydelig på at de ikke skal ta for mye betalt.

– Vi skal ikke legge oss på Oslo-pris, for å si det sånn. Jeg vil ikke anslå konkret hvor mye vi skal koste, men det blir ikke i nærheten av det de tar i hovedstaden.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS