Jeg er sikker på at vi også i 2022 vil stå overfor utfordringer vi ikke ser nå, skriver Håkon Opdal i dette innlegget.

Vi kan velge å være optimister

«I møte med 2022 står vi foran mange endringer vi må gjøre.»

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Som målvakt må du ta kontroll over ballen, ikke la ballen ta kontroll over deg. Jeg har en kollega i Apriil som ikke er så veldig interessert i fotball, men akkurat denne setningen har hun lært seg. Jeg tenker at det er en god grunn til det.

Vi skimter et nytt år der fremme. Det er på tide å summere opp, og planlegge for fremtiden. Det siste halvannet året har det ikke vært lett å planlegge. En usikker situasjon har gjort at vi har måtte vente på myndighetenes nåde for hva som har vært mulig å gjennomføre. Da vi i høst trodde vi hadde ristet av oss viruset, kom det tilbake igjen. Og igjen brer usikkerheten seg. Ingen vet hva 2022 vil bringe.

I disse tider får vi alle prøvd oss som voktere. Forsvarere av det hverdagslivet vi har så kjært. Jeg er sikker på at vi også i 2022 vil stå overfor utfordringer vi ikke ser nå. Vi har blitt gode på å håndtere det vanskelige. Mennesket tilpasser seg på en fantastisk måte nye situasjoner, og når vi blir nødt til å gjøre det akkurat på den måten, får vi det til. Vi kan ikke tillate oss å bli leie og trøtte.

Vi kan heller velge å være optimister, og forberede oss så godt vi kan. Jeg tenker at en grunn til at min kollega som ikke er interessert i fotball liker formaningen om å ta kontroll over ballen, er nettopp at det oppfordrer til en offensiv holdning i en i utgangspunktet vanskelig situasjon. Vi må vente på 2022, vente i spenning på hva det vil bringe. Men når det kommer, med alle sine utfordringer kan vi være forberedt, og ta kontroll på utfordringene som kommer, eller vi kan la utfordringene ta kontroll over oss. Som tidligere målvakt vet jeg hva som fungerer best.

I møte med 2022 står vi foran mange endringer vi må gjøre. Det er noe annet en endringer vi ønsker å gjennomføre, eller har planlagt over lengre tid. Det handler ikke så mye om å være endringsvillig, men omstillingsdyktig. Er man dyktig på omstilling tar du kontroll på den utfordringen som kommer, og jobber ut fra de forutsetningene du til enhver tid får servert.

Nøkkelen til å fungere godt under slike forhold er gode prosesser. Bevissthet om hvordan du kommer frem til de avgjørelsene du skal ta er det viktigste. Bevissthet om hvorfor verden er som den er skaper ro og trygghet. Det danner også grunnlaget for tydelig og god kommunikasjon, slik at du kan spre din trygghet til andre.

For til syvende og siste er det du som sitter i førersete til din egen hverdag, lar du noen andre ta kontrollen, er jeg sikker på at utfordringene vil komme som en overraskelse på deg.

Powered by Labrador CMS