Kommunikasjonsdirektør i NAV, Hege Turnes og Daglig leder i Kommunikasjonsforeningen, Therese Manus.

Her er tipsene som kan skaffe deg sommerjobb

– Når det hentes inn vikarer om sommeren er det ofte personer som alt har vært innom virksomheten som for eksempel praksisstudent. Så hvis du skal i praksis og er interessert i sommerjobb, bør du høre om det kan være aktuelt, tipser Therese Manus.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Jakten på en sommerjobb har kanskje allerede begynt. KOM24 har kontaktet en rekke byråer som av ulike årsaker ikke skal ha sommervikarer i år.

Selv om NAV ikke planlegger å ta inn vikarer til kommunikasjonsavdelingen i år, er dette noe de har gjort tidligere.

Kun nødvendig bemanning

De årene som vi har hatt studenter på hospitering i løpet av våren, har flere fått tilbud om sommerjobb. Da har de allerede fått opplæring, kjenner virksomheten godt og er i stand til å løse oppgaver selvstendig, sier kommunikasjonsdirektør i NAV, Hege Turnes til KOM24.

Årsaken til at muligheten for vikariat uteblir, er for at flest mulig i avdelingen skal få avviklet ferien sin i sommerferien.

– Vi har derfor bare helt nødvendig bemanning. Vi har få rutineoppgaver som kan løses uten opplæring og med bare helt nødvendig bemanning er det ikke hensiktsmessig å bruke ressurser på å lære opp og støtte sommervikarer.

Daglig leder i Kommunikasjonsforeningen Therese Manus kjenner bransjen bedre enn de fleste, og hennes inntrykk er at det er få sommervikariater som lyses ut innen kommunikasjon.

– De fleste virksomheter har selv lav bemanning i kommunikasjonsavdelingen om sommeren og da er det heller ikke kapasitet til nødvendig opplæring og oppfølging av sommervikarer, men det er likevel noen som tar inn vikarer, så bruk nettverket ditt og send gjerne åpne søknader.

Noen tips fra NAV:

  • Vi erfarer at arbeidsgivere allerede er godt i gang med rekruttering til sommerjobber. Vær ute i god tid med å søke.
  • Bruk nettverket praksis- og studentmiljøet ditt til å finne ledige sommerjobber.
  • Hvor finner du jobbene? Ta kontakt direkte med aktuelle arbeidsgivere og lever en åpen søknad. Møt gjerne opp for å levere søknaden personlig. På arbeidsplassen.no kan du søke etter «sesongarbeid», «sommerjobb», «deltidsarbeid» og legge inn automatisk varsel når det dukker opp nye stillinger.
  • Spør om studiestedet ditt har informasjon om sommerjobber som kan være aktuelle i forbindelse med studiet du tar.
  • Erfaring fra studentorganisasjonen er viktig og god erfaring å vise til i en CV og jobbintervjuet.
  • Har du allerede en deltidsjobb? Spør om du kan øke stillingen til sommeren.
  • Hva om du ikke får deg sommerjobb? - jobb gjerne frivillig. Dette viser stor vilje til å utføre arbeid, du knytter kontakter og får verdifull arbeidserfaring.

Desto mer å gjøre om høsten

– Når det hentes inn vikarer om sommeren er det ofte personer som alt har vært innom virksomheten som for eksempel praksisstudent. Så hvis du skal i praksis og er interessert i sommerjobb, bør du høre om det kan være aktuelt.

Hun råder også om at mange byråer gjerne har lav aktivitet i sommermånedene, men desto mer å gjøre om høsten.

– Det kan derfor være lurt å kontakte byråer om vinteren og våren for å høre om mulighetene for en jobb over sommeren.

Manus anbefaler også å sjekke ut karrieresentrene til studiesteder, og å kontakte bemanningsbyråer.

– Og vil jeg som alltid anbefale studenter å engasjere seg frivillig, for eksempel i linjeforeninger, Kommunikasjonsforeningens studentlag eller andre ideelle eller frivillige organisasjoner, der man kan få masse nyttig erfaring samtidig som det bidrar til at man skiller seg ut i bunken med søkere. Deltar man på Kommunikasjonsforeningens medlemsmøter har man også mulighet til å nettverke med fremtidige arbeidsgivere.

Manus minner om at all erfaring er nyttig å ta med seg videre.

– For kommunikasjonsstudenter kan det være spesielt relevant å se etter sommerjobber som er brukerorientert siden det alltid er nyttig å ha med seg inn i en kommunikasjonsjobb.

Powered by Labrador CMS