Siri vil etablere linjeforening for kommunikasjonsstudenter
Denne artikkelen er over to år gammel.
– På Høyskolen Kristiania er det alt mange linjeforeninger som man har vært kjempeflinke til å opprettholde og bruke. Men på faglinjene innen kommunikasjon var det ikke linjeforening. Jeg synes det var litt merkelig at vi som jobber med noe av det mest sosiale faget som er, ikke hadde egen linjeforening.
Det sier Siri Løkting, kommunikasjonsstudent ved Høyskolen Kristiania, til KOM24.
Hun mener en linjeforening bør være av interesse for studentene på studiet.
– Kommunikasjon er nettverksbygging, relasjonsbygging og et fag som gjør at man jobber tverrfaglig. Det er viktig at studenter innenfor det faget får litt kjennskap til det som er bransjenært og arbeidsrettet og se hvordan bransjen jobber, sier hun.
Men hva er egentlig en linjeforening?
NTNUs studentblogg skriver at en linjeforening er en samling av studenter fra et spesifikt studieprogram.
De fleste studieprogrammene har sin egen linjeforening, men noen linjeforeninger driftes av- og for flere studieprogram.
Linjeforeningene drives av studentene selv, og jobber generelt for å skape et bedre sosialt- så vel som faglig miljø. Ut ifra dette, arrangerer de mange forskjellige aktiviteter.
Løkting innrømmer at hun ikke visste hva en linjeforening var før hun begynte å studere.
– Men så begynte kona min å studere og der hadde de en linjeforening på som fikk til masse kule arrangement og store bedrifter som kom på besøk. Det her må vi ha og, sier hun.
Hun har begynt arbeidet med å få på plass en tverrfaglig linjeforening på institutt for PR og strategisk kommunikasjon.
– Jeg er sikker på at mange av oss møtes i arbeidslivet senere etter hvert. Da er det greit å vite hvordan journalister tenker og ønsker, sier hun.
Nylig hadde de generalforsamling for å få linjeforeningen etablert. Den ble tatt digitalt og oppmøtet var labert.
– Men det forventet jeg. For det første var det digitalt og så er folk spredd utover med mange i praksis og folk har valgfag og noen er mindre engasjert enn andre. Men jeg var positivt overrasket og vi fikk satt over 50 prosent av et styre. Det er nok til å komme i gang og starte opp arbeidet, sier hun.