Hilde Nordlund, leder samfunnskontakt og kommunikasjon i HR Norge, utforsker datingverdenen i sin nye podkast.

Kom-leder deler dating-opplevelser i podkast: – Det vondeste jeg har opplevd

Kjærligheten virker vanskeligere å finne enn noensinne. Aldri før har så mange nordmenn vært aleneboere, og hele 1,4 millioner av oss er single. Hvorfor er det sånn?

Publisert

Hilde Nordlund, leder for samfunnskontakt og kommunikasjon i HR Norge, er aktuell med podkasten «Datingmysteriet fra A til Å». 

Etter sju år med opp- og nedturer på datingmarkedet, skal hun hver uke forsøke å løse datingslivets store og små utfordringer – i jakten på den store kjærligheten. 

1,4 millioner

Nordlund er ikke ukjent med podkastproduksjon – tidligere lagde hun «I varetekt» for Politiets Fellesforbund. 

Dermed er det litt av et temaskifte hun foretar, idet hun utforsker hvorfor det, til tross for økte muligheter som skal knytte oss sammen, virker stadig vanskeligere å finne kjærligheten.

Aldri før har så mange nordmenn vært aleneboere, og hele 1,4 millioner er single, ifølge tallene hun har fått fra NRK. Dette får henne til å stille spørsmålet: «Hvorfor er det sånn?»

– Det er jo ikke noe galt med 1,4 millioner nordmenn. Det må være selve datingkulturen, vår måte å behandle hverandre på, og vår tilnærming til å finne en partner som skaper utfordringene. Dette hadde jeg lyst til å se nærmere på, sier Nordlund.

Podkasten er et soloprosjekt, gjennomført på fritiden med egne midler.

Hun lager podkasten alene som et hobbyprosjekt på fritiden, og har fått noen aha-opplevelser til hva hun selv gjør feil i jakten på en kjæreste.

«Fuckboys» på 40 

I podkasten har hun fått med seg noen av landets fremste psykologer, samlivsterapeuter og forskere, inkludert Sissel Gran, Marius Stavang og Eva Tryti. 

Med hjelp fra disse ekspertene, vil Nordlund komme til bunns i hva som gjør at det tilsynelatende er blitt vanskeligere å finne kjærligheten. Og er det egentlig sant?

– Jeg ville ha med eksperter som kjenner både datingkultur og mennesker for å på en kunnskapsbasert måte se nærmere på dette spørsmålet, sier Nordlund.

Gjennom åtte episoder har hun styrket sin overbevisning om at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne kjærligheten.

Hun forteller om både opp- og nedturer i løpet av sju år på datingmarkedet, og sier litt spøkefullt i hver episode av podkasten at dessverre har de sistnevnte vært i flertall.

– Jeg har lært veldig mye og fått noen overraskelser underveis i episodene selv også.

Blant annet snakket datingforsker Marius Stavang om romantisk bedrageri og hvordan mange menn overdriver hvor interessert de er for å få tilgang på variasjon og uforpliktende sex.

­– Det slo meg at dette er jo litt sånn «fuckboys-tendenser» med overdreven interesse og løfter om gull og grønne skoger for å få noen på kroken. Og selv om jeg har opplevd det selv også var det overraskende å høre at romantisk bedrageri var et så utbredt problem på dagens datingmarked, sier hun. 

Hilde Nordlund pirker borti sårskorpa på sitt eget hjerte når Sissel Gran spør om hennes erfaringer rundt ghosting.

Hun kalte de voksne mennene som opptrer sånn for «Fuckboys på førti».

– Det var overraskende hvor mange, både kvinner og menn, som tok kontakt og var enig. Mange hadde opplevd det samme, men noen ble jo naturligvis også sinte. Det er jo ikke noe hyggelig nødvendigvis, men man må tåle litt reaksjoner om vi skal få til en diskusjon og kanskje en endring i den bruk og kastmentaliteten vi kan oppleve i dag, sier Nordlund.

Dårlig sjekketriks

Selv om hun ikke nødvendigvis tror at podkasten utgjør det ultimate sjekketrikset for henne selv, mener hun at det er viktig å diskutere hvordan den digitale datingkulturen har påvirket oss og hvordan vi behandler hverandre.

– Det kan virke skremmende å date noen som åpent diskuterer dating i sin egen podkast, innrømmer hun.

Hun har blant vært åpen om en ghosting-episode hun opplevde i sommer.

– Det er det vondeste jeg har opplevd i løpet av årene på datingmarkedet. Det unner jeg ingen. Jeg tror litt av fordelen med podkasten er at jeg deler av mine egne erfaringer, som mange av lytterne kjenner seg igjen i, og at ekspertene kan snakke fag rundt tematikken.

Psykolog og samlivsterapeut Sissel Gran sier i podkasten at appene har senket folkeskikken litt, og det er Nordlund enig i.

– For at datingappene faktisk skal være steder der man kan finne kjærligheten, må vi grave litt mer i dette datingmysteriet og endre litt på hvordan vi opptrer mot hverandre, påpeker Nordlund og avslutter bestemt:

– Det er kun oss selv som kan skape den endringen. 

Powered by Labrador CMS