I dag blir brukerene til Tise møtt med denne beskjeden.
I dag blir brukerene til Tise møtt med denne beskjeden.

I dag får ikke jenter lov å handle på Tise-appen

På gjenbruksappen Tise blir brukerne i dag møtt med en uvanlig beskjed: de har mistet rettighetene sine til å kjøpe og selge.

Publisert

Sammen med Plan International Norge retter Tise oppmerksomheten mot hvor skjøre rettigheter kan være, en realitet for millioner av jenter verden over. 

- Tise-brukerne er vant til å bli møtt med inspirerende innhold med annonser for «Høstjakker» og «Vintagefunn». I dag får de imidlertid en helt annen opplevelse, med et budskap som vi håper får dem til å stoppe opp og tenke. Med dette ønsker vi å gjøre temaer som ofte kan virke fjerne fra brukernes hverdag mer relevante, sier Pernille Tokerud, markedssjef i Tise Norge, i en pressemelding.

Dette er ikke første gang Plan har tatt over Tise-appen for å sette fokus på jenters rettigheter. 

Pernille Tokerud
Pernille Tokerud

Forrige kampanje skapte stort engasjement og ble delt av hundrevis på sosiale medier. 

Denne gangen kjører Tise også samme stunt i Danmark. 

– Det er alltid spennende å bruke plattformen vår på nye måter for å fremme viktige budskap i samarbeid med Plan, sier Tokerud og fortsetter: 

– Selv om dette stuntet kan virke trivielt, håper vi det får brukerne til å reflektere over hvor lett rettigheter kan forsvinne. Noe så enkelt som å miste muligheten til å handle på egen hånd, kan minne oss om de langt mer alvorlige rettighetene millioner av jenter mister hver dag.

Stuntet markerer den internasjonale Jentedagen, 11.oktober, en FN-dag som markeres årlig på datoen for å anerkjenne jenters rettigheter og sette fokus på de unike utfordringene jenter står overfor.

– Norge er et av verdens mest likestilte land, men situasjonen er dessverre er situasjonen helt annerledes i mange andre deler av verden. Hver dag opplever jenter grove rettighetsbrudd som vold, diskriminering og overgrep, både i og utenfor hjemmet. Derfor er det viktig å holde jenters rettigheter og likestilling høyt på agendaen, og vi er glade for at Tise kan bidra til å sette fokus på dette, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS