Byrådsleder Christine Meyer presenterer påtroppende finansbyråd Jacob Mæhle for pressen.
Byrådsleder Christine Meyer presenterer påtroppende finansbyråd Jacob Mæhle for pressen.

Kruse Larsen-rådgiver sliter med å bli finansbyråd i Bergen

– Smått absurd. 

Publisert

 I slutten av juni ble det kjent at byrået i Bergen vil hente Kruse Larsen-rådgiver Jacob Mæhle hjem for å bli ny finansbyråd.

Han overtar etter at tidligere finansbyråd Eivind Nævdal-Bolstad brått trakk seg etter at det ble bråk da det ble kjent at de ville kaste styreformann i Eviny, Jan Erik Kjerpeseth. Seinere ble det kjent at Nævdal-Bolstad som kommunens representant i valgkomiteene hadde utnevnt kandidater til flere selskap uten at det hadde vært tatt opp i byrådet.

Da nyheten om Mæhle ble kjent ble det sagt at han skulle begynne i jobben så snart alle formaliteter, inkludert flytting, var i orden.

For Mæhle, som er fra Bergen, bor i Oslo sammen med sin kone Anne Rokkan.

Og et ektepar må være bostedsregistrert på samme adresse. 

Derfor har Mæhle til nå fått nei på flyttesøknaden.

Så for å unngå at de må skille seg eller separere seg venter Mæhle nå på svar på en søknad om såkalt særbo, å få hjemmeadresse i Bergen. Dette krever en dispensasjon fra lovverket.

Det skriver BA.

– For min del er det smått absurd at loven står i veien for at folk kan få bo og jobbe der de ønsker, kun fordi de har valgt å gifte seg, sier han til avisen og legger til at de jobber for å få til en løsning.

BA har og vært i kontakt med Skatteetaten, som ikke vil uttale seg om enkeltsaker. 

– Det er ikke særregler i folkeregisterloven for byråder, eller andre kommunepolitikere, som melder flytting til en kommune for å tiltre et verv, skriver fungerende avdelingsdirektør Anita Thorsen i en e-post til avisen.    

Heller ikke ekspertene som konkurrentene i Bergens Tidende har funnet gir Mæhle mye håp.

– Så vidt jeg kan se, er den eneste muligheten at departementet vedtar en ny setning i folkeregisterforskriften, med en særlig dispensasjonsregel etter søknad for slike verv, sier jussprofessor Jan Fridthjof Bernt (81), til avisen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS