Talentene hos First House. Fra venstre: Mari Skjærpe (Subsea 7), Kátia Nelson Cossa Biquiza (Equinor), Jan Vidar Ulveseter (SLB), Mahad Nadeem Janua (Wintershall Dea), Jenny Kristine Mazarino (Shell), Monika Marie Dyrendahl (Capgemini Invent), Jairo Alexander Diaz Lopez (Three60 Energy).

Ledertalentene på mediekurs hos First House: – Utenfor min komfortsone

Talentene fra energibransjen var på besøk hos PR-byrået, blant annet for å lære seg hvordan de bør svare i media.

Publisert

– Dette er veldig utenfor min komfortsone og det jeg vanligvis jobber med. Men det er veldig interessant å få mer forståelse for hvordan selskapet man jobber for, fungerer som helhet, sier Jan Vidar Ulveseter til KOM24

Kátia Nelson Cossa Biquiza og Jan Vidar Ulveseter var på plass i Øvre Vollsgate i Oslo, der First House holder til.

Han jobber i energiselskapet SLB, også kjent som Schlumberger.

Onsdag var han og de andre åtte ledertalentene samlet på kontorene til First House i Oslo. Her fikk de lære mer om mediehåndtering, intervjusituasjoner og debatter fra PR-byråets rådgivere.

Ledertalentene er en. del av energikonferansen ONS sitt opplegg, hvor man har et eget lederprogram for unge som heter ONS Young Leaders. 

Det er en liten gruppe unge fra energibransjen som går igjennom et kurs de har laget sammen med Bjørnson organisasjonspsykologer og andre fra energibransjen.

– Jeg tror det er viktig å lære seg hvordan man kan kommunisere best mulig hva ditt selskap driver med. Målet er å få til det på en forståelig og bra måte, sier Kátia Nelson Cossa Biquiza i Equinor, som også er blant de utvalgte talentene.

Dette er den siste av fire ordinære samlinger i programmet, som startet i september i fjor.

De har allerede vært igjennom samlinger som har hatt temaer som lederskap, presentasjonsteknikk og organisasjonskultur.

Cecilie Ditlev-Simonsen i First House

Flere øvelser

Gjennom dagen hos First House måtte de gjennom ulike former for medietrening. Blant annet ble de «intervjuet» av rådgiver og tidligere Finansavisen-journalist Eline Hvamstad. 

Til slutt ble de drillet i en debatt, som handlet om man bør sette en sluttdato for norsk oljeleting eller ikke.

Hverken Ulveseter eller Biquiza har gjort noe lignende tidligere

– Dette er første gang. Og det er fint å få litt innsikt i hvordan forholdet til mediene kan fungere. Vi har enda ikke vært gjennom debatten, som jeg tror blir vanskeligst i dag. Det har jeg virkelig ingen erfaring med, sier Ulveseter.

Biquiza synes intervju-treningen var det mest utfordrende for dagen.

– Under en debatt vet man i alle fall hva temaet er for noe, og kan ta utgangspunkt i det. Men under en intervju-situasjon vet man ikke hva det neste spørsmålet blir. Og en liten detalj i spørsmålet kan gjøre at det du har forberedt på forhånd faller sammen, sier hun.

Deltakerne fikk se video av seg selv etter å ha vært gjennom en intervju-runde.

– Nyttig uansett

Cecilie Ditlev-Simonsen var også blant First House-rådgiverne som jobbet med talentene.

Hun mener at medietrening er svært fint å ha, selv om du har en stilling som gjør at de sjeldent trenger å møte pressen.

– Både talentene som er med i dette programmet og alle ledere i norske virksomheter, har godt av å lære mer om hvordan avisene og journalistene jobber. Noen ganger har man jo lyst til å være i media, og andre ganger vil man bare slippe det, sier Ditlev-Simonsen.

Talentene skal lære seg å forberede et budskap, tenke gjennom hvordan de skal nå gjennom med det, og hvilke argumenter de kan bruke i en debatt.

Eline Hvamstad gir tilbakemeldinger til deltakerne.

Likevel er det viktig å ikke forberede for mye, mener hun.

– Jeg tror aldri at man kan bli for godt trent. Men man kan bli for polert, altså at alle svar og kommentarer blir så gjennomarbeidet at personligheten forsvinner. Det blir irriterende, ikke bare for journalistene, men også for seere og lyttere, sier Ditlev-Simonsen.

Også de erfarne First House-rådgiverne får noe ut av å jobbe med de unge menneskene fra energibransjen.

– Vi lærer også veldig mye av dem, og jeg synes de er kjempeflinke, avslutter hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS