Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen sier at de følger med på politiet, som har besluttet å forlate Twitter.

Slik skal politiet betjene folket når de forlater Twitter

Politiet skal ikke lenger bruke Twitter i kommunikasjonsarbeid. Vegvesenet kan følge etter.

Publisert

Tirsdag 4. juli ble det kjent at politiet ikke lenger vil bruke Twitter som informasjonskanal.

Politiet har jobbet med den såkalte Oslopiloten. Dette er en del av løsningen som skal erstatte Twitter.

– Oslopiloten er et publiseringsverktøy der politiet kan gi mer detaljert informasjon til mediene ved hendelser enn hva vi formidler til innbyggerne på Twitter, sier Hilde Ebeltoft-Skaugrud, leder for kommunikasjonsstaben i politiet.

Erfaringene fra Oslopiloten tar de med seg inn i videreutviklingen av Politiloggen, der versjon 1 er klar. 

– Den rulles nå ut i alle politidistrikt. Denne versjonen har et publiseringsgrensesnitt, hvor operasjonssentralene skriver meldinger som vises for innbyggerne på politiet.no. 

– I gang

Deretter kommer Politiloggens versjon 2, som innebærer meldinger til pressen. Det betyr at publiseringsgrensesnittet utvides med muligheten til å skrive tilleggsinformasjon til pressen. Politiet håper at den er klar til høsten.

– Hovedprioritet fram til nå har vært å utvikle verktøyet og få politidistriktene på. Nå er vi godt i gang med utrullingen, og i løpet av høsten skal alle tolv politidistrikt ta Politiloggen i bruk. 

I en overgangsfase vil de viderepublisere fra Politiloggen til Twitter.

– Vi vil også støtte oppunder med bredere informasjon ut mot innbyggerne for å få folk over fra Twitter til politiet.no. Videreutvikling av politiloggen med muligheter for blant annet varsling vil også være aktuelt på sikt, sier Ebeltoft-Skaugrud.

Kjell Bjørn Vinje er pressesjef for Statens vegvesen, som for øyeblikket ikke har noen konkrete planer om å forlate Twitter.

– For oss er Twitter en slags parallell publiseringskanal. Vi har ulike brukere der, og publiserer i stor grad nyheter fra hjemmesiden vår. Selv om vi har over 60.000 følgere på hovedkontoen, er den i hovedsak rettet mot journalister, sier Vinje til KOM24.

Følger med

Politiet begrunner sin avgjørelse med å avvikle Twitter-bruken med at overtakelsen til Elon Musk har skapt uro og uforutsigbarhet på plattformen.

Vinje sier at de forstår grunnen, og at de følger med på utviklingen. Forrige uke skrev Musk på Twitter at de ville innføre en midlertidig begrensning på hvor mange tweets hver enkelt bruker kunne lese på en dag.

– Vi følger situasjonen ganske nøye for å se hvilke nye grep Twitter tar. Så langt skaper det ikke store problemer for oss, men det som kan skje er at mange som har hatt nytte av meldingene våre, ikke lenger får de med seg.

Videre forteller han at Statens vegvesen ikke har noe problem med å bruke flere ulike kanaler. De oppdaterer hjemmesiden, i tillegg til at de har en egen app som informerer om hva som skjer på veinettet. Hjemmesiden har også god trafikk, ifølge Vinje.

– Det er mulig å ha flere tanker i hodet samtidig. Hvis det blir nødvendig framover, vil vi nok gjøre endringer og justeringer. Men å forlate Twitter er ikke noe vi har bestemt oss for på nåværende tidspunkt.

Usikkerhet i brannvesenet

Brann- og redningsetaten i Oslo kommune er også på Twitter. De har ikke tatt noen vurderinger rundt veien videre, og vil fortsette som før i nærmeste framtid.

– Twitter er viktig i den forstand at meldingene våre når mange mennesker ganske raskt. Samtidig bruker ikke vi Twitter like hyppig som politiet. Vi har per nå ikke tatt stilling til videre bruk, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Aas.

Powered by Labrador CMS