PR-toppene Hans Geelmuyden og Sindre Beyer barker sammen.

PR-topper barker sammen: Hans Geelmuyden langer ut mot TRY Råd-sjef Sindre Beyer

– Om han hadde integritet så hadde han ikke stilt opp, sier den gamle GK-nestoren. – Jeg skal ikke gå gjennom alt den tidligere eieren i Geelmuyden Kiese har sagt og gjort for bransjen tidligere men det er jo litt å ta av, svarer TRY Råd-sjefen.

Publisert

– Når Beyer velger å stille i denne debatten, er det et grovt tillitsbrudd, og faglig fullstendig uakseptabelt

Det sier Hans Geelmeuyden til KOM24.

Han reagerer på at TRY Råd-sjefen Sindre Beyer fredag var i NRKs Dagsnytt18 for å snakke om Kristoffer Thoner, Jonas Gahr Støres nye statssekretær.

– Grovt tillitsbrudd

Det har den siste uken stormet rundt han etter at man ikke fikk innsyn i kundelistene som viser hvem Thoner har jobbet for.

Beyer var invitert i Dagsnytt18-studio for å snakke om Thoner, men det ble aldri nevnt at McKinsey er kunde hos TRY og får hjelp med podkasten sin hos byrået.

Det reagerer Hans Geelmuyden sterkt på.

– Jeg så på dette innslaget på Dagsnytt18 fredag kveld, og spurte meg selv hvorfor NRK har sluppet til byrålederen som jobber med Thoner og podkasten til McKinsey. Jeg tok det for gitt at programleder Sigrid Solund var informert, sier Geelmuyden.

Han mener Sindre Beyer er så rutinert at han burde ha sagt nei til å stille på grunn av denne rolleblandingen.

Han kaller det et grovt tillitsbrudd og faglig fullstendig uakseptabelt.

– Om han hadde integritet så hadde han ikke stilt opp, hamrer Geelmuyden løs.

Han sier at han selv har vært i lignende situasjoner flere ganger før og at han alltid orienterer journalisten om egen habilitet ved inngangen til intervjuet.

– Ikke superkrevende

– Det er ikke en superkrevende problemstilling. Når man selv er rådgiver for personen saken gjelder, da burde alle varselbjeller ringe. Kristoffer Thoner har vært Beyers oppdragsgiver, og da kan han ikke stille i en debatt og fremsnakke Thoner, sier Hans Geelmuyden.

Det var Dagbladet som først skrev om at Beyer hadde vært taus om kundeforholdet til McKinsey. NRK bekrefter overfor avisen at de ikke visste om dette på forhånd, men at det burde de ha vært.

Sindre Beyer er på ingen måte enig med tordentalen til Hans Geelmuyden og sier til KOM24 at han stilte i studio for han ble ringt opp av NRK for å kommentere overgangen mellom politikken og konsulentbransjen i kraft av sin tidligere rolle som politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg.

– Det var ikke som Hans sier at hovedtema var McKinsey og framsnakking av Kristoffer Thoner. Han forvrenger bildet og legger til sitt eget bilde, sier Beyer.

Han bekrefter at Try har jobbet for McKinsey med podkasten og sier at det ikke har vært hemmelig, blant annet gjennom en artikkel i KOM24.

– Men burde du ikke ha opplyst om dette?

– Det hadde ikke vært noe i veien for det, men jeg mener det ikke endrer diskusjonen, sier han.

– Hvorfor?

– Ikke veldig viktig opplysning

– Det var en diskusjon om overgangen det ble invitert inn til. Jeg tenkte det ikke var veldig viktig opplysing, da det ikke er en kunde av som jeg jobber aktivt med selv, sier han.

– Vurderte du likevel å si noe om det på forhånd?

– Jeg vurderte å gjøre det, men jeg tenkte ikke over det siden vi først og fremst utfører produksjonsoppgaver . Men det hadde ikke vært noe i veien for å ha gjort det. Da hadde vi unngått en sånn diskusjon etterpå og unngått å gi Hans poenger på det, sier han.

– Hva legger du i det?

– Vi er godt vant til at Hans angriper TRY og andre konkurrenter når han får anledning, sier han.

– Har han ingen reelle poeng?

– Jeg mener diskusjonen står seg godt i seg selv, sier han.

Beyer sier til KOM24 at om han hadde blitt invitert for å diskutere kundeforhold, så hadde han ikke stilt i debatten.

– Vurderte du på noe tidspunkt å ikke stille?

– Jo, jeg vurderte det, men det var andre typer årsaker til, sier han og sier det handler mer om logistikk.

– Bør man ikke være åpen når det kommer til kundeforhold når man skal i en offentlig debatt?

– Det kan man fint være, men jeg ble invitert i egenskap av min tidligere jobb. Jeg tror at når man er er et kommunikasjonshus med 400 ansatt og flere hundre kunder vil det oppstå slike situasjoner, mener han.

– Gammeldags PR-bås

– Dersom vi på TRY-huset lager en visuell profil eller skaper en ny nettbutikk for en kunde, er det ikke åpenbart at gjør at ikke jeg kan stille i debatt om andre temaer som krysser opp til disse kundene, men kanskje det er sånn.

– Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil prøve å begrense PR-bransjens arbeidsforhold og Hans Geelmuyden mener det er en bransje i miskreditt. Bør du ikke da være åpen om slike forhold når du skal i en debatt på TV?

– Jeg tror ikke slike ting ødelegger for hele bransjen og jeg mener at Geelmuyden Kiese bare representerer en liten del av den bransjen TRY tilhører. Vi er et kommunikasjonsbyrå i ett hus som dekker de fleste disipliner innen for reklame, strategi og teknologi, så vi passer ikke helt inn i den gammeldagse PR-båsen til Hans Geelmuyden og Vedum forsøker å sette oss i. Jeg tror heller Hans i kjent stil prøver å få et kommunikasjonspoeng gjennom store bokstaver. Jeg skal ikke gå gjennom alt den tidligere eieren i Geelmuyden Kiese har sagt og gjort for bransjen tidligere men det er jo litt å ta av, avslutter han.

Ikke fornøyd

Hans Geelmuyden er ikke fornøyd med Beyers svar

– Beyers svarer verken på min, Dagbladets eller andres kritikk av ham. Når man blir invitert i debatt om egen kunde er det ikke da en selvfølge at man takker nei? Jeg savner Beyers refleksjon rundt den problemstillingen.

Powered by Labrador CMS