Sindre Beyer, Marius Parmann og Lars Tefre Baade er alle tre gasellevinnere i kommunikasjonsbransjen.

Gasellevinnerene The Oslo Way: – Dette er ekstremt stas!

Jobber mot kulturlivet, slik kom de seg gjennom pandemien.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Dette er ekstremt stas. Man har jo noen mål når man setter i gang og vi har en arbeidsplass vi elsker og brenner for. Dette er et tegn på at gjør noe riktig.

Det sier en lykkelig gründer for The Oslo Way, Lars Tefre Baade til KOM24.

Nylig kom Dagens Næringsliv med den årlige gasellekåringen og øverst blant bedriftene i kommunikasjon og markedsføring finner man The Oslo Way.

Drømmen om en gaselle

Byrået har eksistert siden 2017 og definerer seg som et frittstående prosjekt- og kommunikasjonsbyrå.

Årets gasellebedrift er en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Bradstreet.

Det kåres det Dagens Næringsliv kaller «gasellevinnere» blant «gasellebedrifter» i samtlige av Norges fylker. Fylkesvinnerne konkurrerer samtidig om utmerkelsen «årets gasellebedrift» eller «årets gaselle»

– Da vi startet opp sa vi internt at det hadde vært gøy om vi ble gaselle, sier Baade.

For å kunne bli en gaselle må man blant annet ha over en million kroner i omsetning første år, minst doblet omsetningen over fire år, ha et positivt samlet driftsresultat og ha unngått fallende omsetning.

The Oslo Way kan vise til en vekst på nærmere 800 prosent. I 2021 hadde de en omsetning på 19,7 millioner kroner, 12,9 millioner av dette var byråomsetning.

De er åtte ansatte og i tillegg til kommunikasjon og markedsføring driver de og Det gamle biblioteket, altså gamle Deichmanske.

Siden mars 2020 har huset blant annet rommet store TV/stream- produksjoner, konferanser, fotoshoots, digitale konserter og musikkinnspillinger.

– Oh yeah!

– Det har vært en tid i kulturlivet som har vært annerledes. Vi var små nok til at vi måtte og kunne snu oss rundt, sier han.

Han beskriver 2022 som et godt, men hektisk år for dem og at de nå jobber med å hjelpe kunder med å legge strategier og kommunikasjonsplaner for neste år.

– Tror du dere får noe ut av å bli kåret til en gasellebedrift?

– Oh yeah! Nå har vi fått lov til å skinne i avisa, det kan komme kundeprosjekter av sånt, sier han.

Storm Communications er og inne blant gasellevinnerne.

– Det er stor stas å komme på den listen over Norges raskest voksende selskaper. Det er en liste jeg har skrevet ganske mye om da jeg var journalist i Dagens Næringsliv og jeg tenkte det var kult for de bedriftene som havnet der. At vi lykkes med det på første forsøk er ordentlig stas, sier Marius Parman til KOM24.

– Gjort noe riktig

Han sier at han er på Vestlandet hos en kunde, men at de skal ut og spise for å markere det tirsdag kveld. Gjengen som er igjen i Oslo hadde og en markering på morgenen.

– Var det så kult som du trodde å komme på listen?

– Ja, det var det. Jeg har fått masse hyggelige tilbakemeldinger fra kunder og andre i bransjen som heier på oss. Det er kjempegøy, sier han.

Han sier at det er åpenbart at de har gjort noe riktig når de klarer å komme på den listen.

– Det er en kåring som baserer seg på at man har vokst og har en lønnsom vekst, det er teamarbeid som ligger bak det. Og jeg må gi en stor takk til kundene som har gitt oss tilliten, sier han.

Parmann sier at 2022 har vært et bra år for byrået og at de rigger seg for framtidig vekst.

– Vi er spente for neste år for det er mer uforutsigbart enn før, men det skal vi håndtere greit, sier han.

Giganten TRY Råd er og inne på listen over bedrifter med størst vekst i landet.

Byråsjef Sindre Beyer sier at det er veldig hyggelig og en bra anerkjennelse over utviklingen de har hatt.

– Vi har jo gått inn i det markedet som er mellom innholds og reklamebyrå og typiske PR-byrå. Vi har kort vei fra strategi til gjennomføring. Kåringen viser at vi har lykkes med det, forstått markedet og fått en plass i det, sier han.

– Gir troverdighet

Beyer kaller det en anerkjennelse å være på listen, selv om det er andre kåringer som er viktigere.

– Men mange av kundene er bedrifter som vil ha vekst og endring, så det gir troverdighet at vi har vært gjennom den reisen selv, mener han.

Byrået har nå 80 ansatte og Beyer innser at de kommer ikke til å vokse like raskt framover.

– 2022 har langt på vei vært et godt år, men noe svakere enn man hadde trodd for det er en annen situasjon i verden. Det preger oss ikke veldig, men det har betydning for oss.

Men han bekymrer seg ikke for framtiden.

– Det kommer til å være mange oppdrag som kommer, for det er en krevende situasjon. Det skjer mye på den økonomiske siden som vil ha betydning for oss, sier han.

Powered by Labrador CMS