Boka Partiet - en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall, skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant.
Boka Partiet - en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall, skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant.

Kritiserer forlagets kommunikasjonsplan: – Synes det er ganske rart

Gyldendal står bak utgivelsen av boka «Partiet». Ekspert er ikke særlig imponert over måten de har håndtert den massive kritikken på.

Publisert

– I god krisekommunikasjon ligger halvparten av jobben i det du gjør i forkant. Her virker det ikke som om de har forberedt seg godt nok på hva som vil komme, sier Kristian Hvilen i byrået Rud Pedersen til KOM24.

Boka «Partiet» ble utgitt tidligere denne måneden, og har blitt kritisert fra flere hold. Den handler om Arbeiderpartiets fall under Jonas Gahr Støre, og flere har stilt spørsmål ved bruken av anonyme kilder i boken.

Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant er forfatterne, og sammen med forlaget Gyldendal har de forsvart utgivelsen.

Kristian Hvilen har full forståelse for at direktør i Gyldendal litteratur, Ingeborg Volan, støtter avgjørelsene de selv har tatt.

– Men jeg tror Gyldendal har malt seg opp i et hjørne her. De skapte på mange måter sine egne utfordringer tidlig i saken, ved å gå så knallhardt ut og være så bastant. Nå er det vanskelig for dem å komme seg ut derfra, sier Hvilen.

Volan har selv bakgrunn fra pressen. Hun har blant annet jobbet i Dagens Næringsliv, Adresseavisen og NRK.

Hvilen, som selv er medlem i Arbeiderpartiet, mener Gyldendal og forfatterne burde skjønt at innholdet i boken kunne skape en mediestorm.

– Jeg synes jo det er ganske rart. Dette er høykompetente mennesker som kan media og faget sitt. De har nok forberedt seg på at det sikkert kom til å komme noen sure politikere, men at det er noe de kan leve godt med.

Gyldendal er et av Norges største forlag. Hvilen tror ikke denne saken vil få svært store konsekvenser for omdømmet deres, men at den kan påvirke noe.

– Jeg vil tro dette får følger. Når de er blant de største forlagene i landet, faller man desto hardere. Dette er ikke full krise, men en ripe i lakken.

KOM24 har forelagt kritikken fra Kristian Hvilen til Gyldendal. De har ikke svart på vår henvendelse.

Vi har også kontaktet Severin Roald i Geelmuyden Kiese for å høre hva han synes om saken. De ønsker ikke å kommentere, men opplyser om at de skal arrangere en debatt senere i høst der dette er tema.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS