Tor Borgersen sier det er hektiske dager både før og etter budsjettfremleggelsen.

Kommunikasjonsenheten måtte gjennomgå rutinene etter budsjett-glipp

Forrige uke ble deler av statsbudsjettet lagt ut på regjeringens nettside ved en feil. Det fikk konsekvenser.

Publisert

Torsdag 3. oktober ble deler av statsbudsjettet lagt ut på regjeringens hjemmeside. Dette var fire dager før budsjettet ble offentliggjort.

Artikkelen ble publisert klokken 17:25, men ble fjernet etter at NTB tok kontakt med Finansdepartementet rundt 20 minutter senere.

– Ved en glipp ble en nettside med oversikt over avgiftssatser publisert på regjeringen.no, som følge av at det ble trykket på feil knapp til feil tid. Nettsiden ble avpublisert etter kort tid. Det skal selvsagt ikke skje, men hendte likevel i en svært hektisk innspurt fram mot budsjettfremleggelsen, skriver kommunikasjonssjef i departementet, Tor Borgersen, i en e-post til KOM24.

Gjennomgang

Tittelen på innlegget var «Avgiftssatser 2025», og det inneholdt en liste med vedtatte satser og beløpsgrenser i avgiftsreglene for 2024 og regjeringens forslag for 2025.

Hendelsen gjorde at kommunikasjonsenheten måtte ta grep.

– Vi varslet internt i departementet og deler av departementsfellesskapet. I denne prosessen ble det også vurdert hvilken konsekvens feilpubliseringen hadde, skriver Borgersen.

De har også tatt en gjennomgang med staben.

– Vi har gjennomgått våre rutiner for å minimere risikoen for at noe liknende skjer igjen.

Travel dag

Statsbudsjettet som ble offentliggjort mandag var det siste i denne regjeringsperioden og før stortingsvalget i 2025.

I Finansdepartementet har de til sammen vært seks medarbeidere som har håndtert oppgavene knyttet til kommunikasjon.

– Budsjettarbeidet for oss starter for alvor etter Augustkonferansen. Da legger regjeringen siste hånd på verket og de siste postene i budsjettet spikres, skriver Borgersen.

Kommunikasjonsarbeidet før budsjettfremleggelsen er en stor koordineringsjobb mellom Finansdepartementet, Statsministerens kontor og alle fagdepartementene, legger han til.

– Det er en mye detaljer og materiale, som pressemeldinger, nettprodukter og innlegg, som skal presenteres på budsjettdagen.

– Vi har et svært dyktig embetsverk i Finansdepartementet. Vi får god hjelp av avdelingene til å holde oversikt over alle detaljer og de lange linjene i budsjettet. Hovedjobben for oss er å gjøre dette tilgjengelig og mest mulig forståelig for folk, skriver han.

Selve arbeidsdagen starter allerede klokken 06:30, med første møte med pressen på trappa utenfor leiligheten til finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

– Det er klart at dagene rundt fremleggelsen av budsjettet innebærer at vi må belage oss på litt mer jobbing enn vanlig, skriver Borgersen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS