DNB høster avkastning fra sponsorinvestering.

Grace Bullen takker banken med OL-drakten

– DNB er grunnen til at jeg ikke sluttet med bryting, sier OL-medaljevinneren.

Publisert

OL-medaljevinner Grace Bullen har nok en gang vist sin unike evne til å gå sine egne veier. 

Hun gir en symbolsk takk til DNB ved å overrekke drakten hun brukte i bronsefinalen i Tokyo-OL. Drakten, som nå er innrammet, ble mottatt av markedsdirektør Aina Lemoen Lunde på vegne av DNB.

– Tusen takk, Grace! Det har vært en fantastisk reise å få følge deg på veien til OL-medaljen. Denne drakten vil få en sentral plass her på huset som en inspirasjon til oss alle, sier Lunde i en pressemelding. 

Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB og OL-medaljevinner Grace Bullen.

Fra Fredrikstad til verdensscenen

De som har fulgt NRK-dokumentaren «Hodet i klemme» er kjent med Bullens rørende historie. 

Som fireåring flyktet hun fra krigsherjede Eritrea til Norge, og oppveksten var preget av stillhet og ensomhet. Men gjennom brytesporten fant hun sin stemme, en utvikling som ble mulig takket være en ildsjel i Fredrikstad-miljøet.

– DNB er grunnen til at jeg ikke sluttet med bryting! sier Grace Bullen, som med støtte fra DNB kunne fortsette sin satsning etter en konflikt med det norske bryteforbundet. 

– Uten DNB som hovedsponsor ville jeg ikke hatt muligheten til å flytte til Georgia for å trene med landslaget der.

Viktig støtte utenfor matta

Samarbeidet med DNB har strukket seg langt utover økonomisk støtte til sporten. Grace har også fått verdifulle råd om personlig økonomi, som har hjulpet henne å bygge en trygg fremtid.

– DNB har gitt meg selvtillit til å tenke langsiktig og investere i fremtiden min. Jeg bruker Spare-appen deres jevnlig, og det har hjulpet meg å ta grep om min økonomi. Dette har også hatt en positiv effekt på min familie og venner.

Da DNB signerte avtalen med Grace, uttalte Lemoen Lunde at det var viktig for banken å fremme likestilling og mangfold i idretten. 

Nå, to år senere, ser hun tilbake på sponsoratet som en ubetinget suksess.

– Det er alltid en risiko å satse på utøvere som er på vei opp, men denne investeringen har virkelig gitt avkastning. Å følge Grace fra å være en utfordrer til å bli en olympisk medaljevinner har vært en unik opplevelse, sier Lunde.

Historien om hvordan lokalsamfunnet i Fredrikstad samlet inn penger for å støtte Grace, og hvordan hun har investert disse midlene tilbake i et fond for jenter, er et sterkt symbol på hennes bevisste rolle som forbilde.

– Ringen er på en måte sluttet. Hun blir investert i, og hun investerer tilbake. Dette viser virkelig hvor store ringvirkninger ett enkelt menneske kan ha når de er bevisste sin rolle og påvirkningskraft.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS