Nesten halvparten av norske 9-åringer er aktive på sosiale medier. TikTok støtter regjeringens mål om å etablere tydelige aldersgrenser .

TikTok støtter aldersgrense

TikTok stiller seg bak regjeringens begrensning av sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen jobber med aldersgrense for sosiale medier. Dagens bruk av TikTok, Snapchat og Instagram for unge, kan bli utilgjengelig. 

Kjartan Sverdrup, Government Relations and Public Policy Manager for TikTok, uttaler til Dagbladet at de ikke har noen interesse av at barn under 13 år skal være på plattformen.

– Vi er åpne for å finne gode løsninger med politikere og relevante organisasjoner. Plattformene må også ta litt ansvar her. Vi er enige i at det er en stor utfordring at mindreårige er på sosiale medier – det gjelder jo flere enn TikTok, sier han til avisen.

Den norske TikTok-ledelsen har hatt møte med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (AP) angående problemet, og de sitter også i regjeringens skjermbrukutvalg. 

Sverdrup understreker at TikTok legger stor vekt på å begrense tilgangen for brukere under plattformens egen aldersgrense på 13 år.

– Vi er enige i at barn skal ha en trygg digital oppvekst, og en oppvekst som ikke er heldigital. Det er også derfor vi har skjermtidsbegrensning for brukerne våre mellom 13 og 18.

Ifølge selskapet fjerner de rundt 20 millioner kontoer hvert kvartal fordi de mistenker at brukerne er under 13 år.

En av løsningene regjeringen vurderer er innlogging med BankID. Dette kan imidlertid by på utfordringer, påpeker Sverdrup. Han understreker viktigheten av å være oppmerksom på digitalt utenforskap, da ikke alle har tilgang til BankID.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS