Knut Guttorm Jermstad vender tilbake til rollen som tekstforfatter, samtidig som han nå også blir rådgiver i BERRE Kommunikasjonsbyrå.

Slutter etter et halvt år: – Jeg kjente på savnet 

Etter et halvt års tid hos HvabeHager, har Knut Guttorm Jermstad returnert til sin tidligere arbeidsgiver.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst ble det kjent at Knut Guttorm Jermstad hadde tatt steget over til HvabeHager som tekstforfatter og innholdsprodusent. Der skulle han arbeide med tekst, idéutvikling og rådgivning med fokus på historiefortelling. 

Han var begeistret for å få jobbe i et byrå som satser på kunstig intelligens og hadde store forventninger til hvordan KI ville påvirke bransjen.

– Skriving har alltid vært «min greie», og jeg gleder meg til å dyrke lidenskapen for tekst med dyktige kolleger, uttalte Jermstad i en pressemelding ved ansettelsen.

Nå er han altså tilbake i BERRE, hvor han jobbet i fire år før han prøvde lykken i HvabeHager. 

Tilbakekomsten har ikke vært dramatisk, forsikrer Jermstad. Han understreker at det ikke var noen konflikt eller uenigheter som førte til hans avgang fra HvabeHager. 

– Det har ikke vært noe drama eller ufred. Jeg trivdes veldig godt i HvabeHager, og ble utrolig glad i de fine folka som jobber der. Men jeg har vokst opp i BERRE og var vant til å jobbe tett med andre kreative fag, sammen med designere, fotografer, filmskapere og animatører. Det var noe jeg savnet, forteller han til KOM24.

Lanserer TV-serier

Jermstad forklarer videre at en av hovedgrunnene til hans retur var savnet etter å jobbe mer helhetlig og kreativt, spesielt med film, noe han hadde gjort mye av i BERRE. 

Han påpeker at byrået nå satser enda mer på produksjon i tillegg til reklame. 

– Vi lager en del film og TV, og har to TV-serier som kommer til høsten. Det er spennende prosjekter jeg gleder meg til å jobbe med, sier han. 

Den ene serien skal vises på TV 2, men detaljene er fortsatt litt hemmelige, forklarer Jermstad. 

I tillegg lanserer BERRE et underholdningsprogram for Adresseavisen som også kommer nå i løpet av høsten. 

Bratt læringskurve

I HvabeHager jobbet Jermstad primært med tekst, kampanjer, nettsider og sosiale medier. 

Han trekker fram verdifull læring innen søkemotoroptimalisering samt kunstig intelligens, noe HvabeHager er kjent for å være ledende på. 

– Det var en bratt læringskurve for meg, ettersom jeg ikke hadde jobbet mye med KI og ChatGPT før. Men det var både nyttig og spennende å dykke ned i det og lære om alle bruksområdene. Denne kunnskapen tar jeg med meg videre, forteller Jermstad. 

I BERRE vender Jermstad tilbake til rollen som tekstforfatter, samtidig som han nå også blir rådgiver med et mer formalisert ansvar for kundekontakt og overordnet planlegging.

– Det er en fantastisk arbeidsplass, og jeg er heldig som kunne velge mellom to flotte jobber. Jeg er takknemlig for mulighetene jeg fikk i HvabeHager, og ønsker dem alt godt videre. Og er glad for at døra fortsatt var åpen hos BERRE, sier han. 

Jermstad forteller at det var hans eget initiativ å vende tilbake til BERRE. 

– Jeg kjente på savnet etter miljøet og arbeidsoppgavene. Jeg spurte om muligheten for å komme tilbake, og heldigvis var det ikke noe vondt å be om, avslutter han. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS