
Charlotte Backer er Norges nyeste kommunikasjonsrådgiver i EU-delegasjonen
Ser fram til å jobbe så tett på norsk utenrikspolitikk.
I en stadig mer globalisert verden er kommunikasjon nøkkelen til å fremme nasjonale interesser og styrke internasjonale forbindelser.
I denne sammenheng har Norges delegasjon til EU et essensielt oppdrag – å synliggjøre og fremme Norges standpunkter og samarbeid med EU på en rekke dagsaktuelle temaer.
KOM24 har tatt en prat med den nyansatte kommunikasjonsrådgiveren, Charlotte Backer, for å høre hennes tanker om denne viktige rollen.
Hjertet av Norges utenrikstjeneste
EU-delegasjonen er hjertet av Norges utenrikstjeneste, og som landets største utenriksstasjon, dekker den et omfattende fagfelt og en rekke varierte temaer.
Med et fokus på å bygge broer mellom det norske publikummet og Brussel-miljøet, er målet å øke forståelsen for Norges posisjon i EU-samarbeidet.
– Å arbeide med kommunikasjon ser jeg på som en spennende oppgave ettersom det byr på varierte arbeidsoppgaver som gir rom for kreativitet og muligheten til å komme ned nye ideer, sier Backer.
I tillegg gleder hun seg over muligheten til å treffe mange interessante mennesker, bidra til å skape engasjement og spre kunnskap, legger hun til.
Med en allsidig bakgrunn har Backer erfaring fra ulike områder av kommunikasjonsfeltet.
Før hun begynte i EU-delegasjonen, arbeidet Backer som juniorekspert i kommunikasjon i EFTAs overvåkingsorgan (ESA), der hun tett fulgte EØS-avtalen og tilsynet med EØS-EFTA-landene.
Tidligere roller inkluderer kommunikasjonsrådgiver for Oslosenterert og assistent for senterets styreleder, Kjell Magne Bondevik, der hun spilte en aktiv rolle i demokratiutvikling.
Unik mulighet
– Å jobbe med kommunikasjon ved den norske EU-delegasjonen er en unik mulighet til å arbeide på tvers av/med en rekke dagsaktuelle temaer som klima-, energi-, likestillings-, mat- og landbrukspolitikk, utdyper Backer.
Kommunikasjonsrådgiveren legger til at nordiske og europeiske land er Norges viktigste politiske og økonomiske partnere.
Derfor er det viktig å følge med på utviklingen i EU-samarbeidet og bidra til å øke kunnskap og kompetanse om EU/EØS i Norge.
Med sine nye roller og ansvarsområder forklarer Backer at hennes hovedoppgaver blir innholdsproduksjon til nettsider, nyhetsbrev og sosiale medier, informasjonsarbeid, koordinere besøk og arrangementer og holde foredrag for ulike grupper.
– Jeg tror det blir veldig spennende å få jobbe så tett på norsk utenrikspolitikk og samarbeide med EU og hvordan Norges største utenriksstasjon jobber for å ivareta norske interesser overfor EUs institusjoner og medlemsland, avslutter hun.