Bybanen rundt Fyllingsdalen Terminal med linje 2 i trafikk langs traseen.
Bybanen rundt Fyllingsdalen Terminal med linje 2 i trafikk langs traseen.

Bybanen vinner kommunikasjonspris

Det er få ting som er mer diskutert (les kranglet om) i Bergen de siste tre tiårene, men nå vinner Bybanen Utbygging pris for sin gode kommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

Nevn ordet Bybanen i Bergen og du er garantert å endre humøret i et hvert rom du er i.

Det er lite som er mer omdiskutert og som har gitt byen mer oppmerksomhet, på godt og vondt. 

I fjor var det 24,3 millioner reisende med banen og det er minst like mange meninger om den, men nå har Kommunikasjonsforeningen Vestland gitt Bybanen Utbygging KomVest prisen.

Medlemmene har sendt inn forslag og en jury bestående av Tor Helmer Halvorsen, Jan Kåre Austrheim, Gudrun Urd Sylte og Heidi Tofterå Slettemoen har kåret vinneren.

Det er byggetrinn to til Fyllingsdalen som får prisen og juryen trekker blant annet fram at prosjektet som hadde potensiale til å bli stoppet på grunn av for mye støy, ble gjennomført med to klager og over 1100 medieoppslag som viste at prosjektet hadde en god plan, god framdrift, kompetente folk som utførte og ivaretok naboene på en god måte.

I et nøtteskall er prosjektkommunikasjonen som strekker seg fra 2019 til 2023 en hyllest til systematisk kommunikasjonsarbeid, som har skapt tillit til rollen som kommunikatør både internt, i media og i befolkningen, sier juryen i begrunnelsen.

De delte bare ut en pris, men juryen vil og trekke fram Universitetet i Bergen sine studentambassadører og bruken av kunstig intelligens utdanningstest og studieveileder.

Her skriver juryen at her handler det om god strategisk kommunikasjon, som har en tydelig effekt og er tydelig målbart. Og en nydelig jobb for å tiltrekke de gode hodene som kan bidra til fremtidig verdiskapning.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS