Isabella Vold Ludviksen er ny rådgiver i Trygg Trafikk – en jobb hun fikk på en noe utradisjonell måte.

Videosøknaden på LinkedIn førte til drømmejobben: – Det føles surrealistisk

Etter å ha slitt med å skille seg ut blant hundrevis av tekstbaserte jobbsøknader, tok Isabella Vold Ludviksen et kreativt grep og la ut en videosøknad på LinkedIn. Det tok bare en uke fra videoen ble publisert til kontrakten var signert. 

Publisert

Nå har Isabella Vold Ludviksen landet drømmejobben som rådgiver i Trygg Trafikk, der hun ser fram til å jobbe med kampanjer rettet mot Gen Z.

Ludviksen visste at hun trengte å skille seg ut i et konkurransepreget arbeidsmarked.

Med to utdanninger, som politi og lærer, ønsket hun en jobb som både lot henne bruke kompetansen sin og ga fleksibilitet i hverdagen som småbarnsmor. 

– Av det som matchet min bakgrunn og ønsket om større fleksibilitet, var det lite som fanget interessen min på Finn.no, forklarer Ludviksen. 

Blant jobbene hun søkte på, opplevde hun lange ventetider på tilbakemelding, og konkurransen om stillingene var ofte stor.

– Det er vanskelig å skille seg ut blant over hundre tekstsøknader – kanskje noen av søknadene mine ikke ble åpnet en gang?

Overveldende respons

Da hun la ut videosøknaden på LinkedIn, var det for å få større oppmerksomhet enn det tradisjonelle søknadsprosessen kunne tilby.

– Jeg har alltid vært veldig kreativ og forsto at jeg måtte gjøre noe for å skille meg ut. Jeg hadde fått med meg at mange bruker LinkedIn til å skrive at de søker jobb, men jeg hadde ikke hørt om noen som hadde postet en åpen videosøknad der før, forteller Ludviksen. 

Hun hadde hørt at det var mindre innhold enn antall brukere på LinkedIn, og innså at dette ga henne en mulighet til å oppnå god eksponering hvis hun klarte å skape engasjement.

Det lyktes hun med. Responsen ble overveldende, med mange positive kommentarer og delinger av videoen. Innlegget hennes har fått over 1250 likerklikk, 270 kommentarer og har blitt delt videre 25 ganger.

– Det som gikk igjen er at det er en kreativ måte å søke jobb på, at jeg gjennom videoen får vist ferdighetene mine, men også at jeg tar opp en viktig tematikk; nemlig det å balansere jobb og familieliv.

Fra video til kontrakt på én uke

Allerede dagen etter at videoen ble publisert, ble hun kontaktet av Cecilie Bryner, avdelingsleder kommunikasjon og kampanjer hos Trygg Trafikk. 

Bryner hadde fått tips om søknaden gjennom en kollega. Ludviksen ble invitert til en uformell kaffeprat for å diskutere rollen, og prosessen gikk raskt videre.

–Jeg fikk umiddelbart en veldig god følelse, forteller hun.

Innen en uke var kontrakten på plass, og Ludviksen hadde sikret seg stillingen som rådgiver i avdelingen for kommunikasjon og kampanjer. Allerede på sin første arbeidsdag følte hun at brikkene falt på plass.

– Det føles litt surrealistisk at det var videoen min som førte til drømmejobben, sier hun. 

Ambisjoner om å nå Gen Z

I sin nye rolle skal Ludviksen jobbe med å formidle trafikksikkerhet, spesielt rettet mot unge mennesker. Prosjektet mot Gen Z er noe hun er spesielt spent på å komme i gang med.

– Det er flere gutter enn jenter som kan kobles til risikoatferd og som blir drept og hardt skadet i trafikken. Gutter får også flere bøter og forelegg for ulike lovbrudd enn jenter. Det er derfor viktig for oss å nå ut til denne målgruppen. 

– En generell utfordring i dag er jo å få oppmerksomheten til unge mennesker. Konkret hvordan vi skal gjøre det kan jeg ikke si så mye om enda, men jeg kan si så mye som at jeg har stor tro på at vi skal lykkes med dette prosjektet. 

Ludviksen, som har en bachelorgrad fra Politihøgskolen og en mastergrad fra grunnskolelærerutdanningen 1-7, forteller at utdanningene har gitt henne verdifull erfaring med å kommunisere med mennesker i ulike situasjoner.

– Gjennom politiutdanningen har jeg blant annet fått erfaring med å håndtere kommunikasjon under press, mens læreryrket har lært meg hvordan man formidler til både barn og voksne på en klar og forståelig måte.

Powered by Labrador CMS