Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre.
Etter at statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum møtte pressen om Norges støtte til Ukraina fredag, blir Støres regjering nå anklaget for å drive med «PR-triks».

Svensk storavis med hard PR-kritikk av den norske regjeringen

I en lederartikkel fra Svenska Dagbladet i helgen, rettes skarp kritikk mot Norges håndtering av bistanden til Ukraina.

Publisert

Den svenske avisen anklager regjeringen for å bedrive «PR-triks» fremfor å tilby reell økonomisk støtte.

Nettavisen har allerede omtalt saken. 

Claes Arvidsson, mangeårig lederskribent, går rett i strupen på Støres regjering: 

– Norge tjente masse penger da energiprisene skjøt i været etter Putins fullskalainvasjon av Ukraina. Men selv uten den «ufrivillige krigsfortjenesten» har nasjonen de finansielle musklene til å lede an når det gjelder støtte til Ukraina. Men Støre-regjeringen mangler politisk vilje, skriver Arvidsson. 

Svenska Dagbladets Claes Arvidsson beskylder den norske regjeringen for å skjule manglende vilje med glansbilder og store tall.

Da statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum fredag kalte inn til pressekonferanse, med Ukraina-støtte som tema, steg forventningene, skriver avisen. 

Det var en viss forventning om at Arbeiderpartiet og Senterpartiet skulle legge noe reelt i bordet. I stedet ble det mest monopolpenger, hevder lederen.

Da Nansen-programmet ble lansert, hørtes 75 milliarder norske kroner storslått ut, skriver den svenske avisen. 

– Men med liten skrift viste det seg at det var snakk om mer beskjedne 15 milliarder årlig 2023–2027. Nå vil man gjøre det samme PR-trikset igjen, skriver Arvidsson, med henvisning til at regjeringen skrur opp rammen til 130 milliarder kroner, men tenker å utbetale dette over ytterligere tre år.

Den harde kritikken fra Sverige kommer samtidig som Norge får ros fra Ukraina.

President Zelenskyj takket den norske regjeringen for deres støtte, men Arvidsson mener dette viser hvordan Norge forsøker å male seg selv som en «moralsk stormakt» i det internasjonale bildet.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS