Svein Tore Bergestuen, partner i PR-byrået Sannum & Bergestuen, har fått kritikk for sine kommersielle bindinger under debatten om boka «Partiet».

Kritikk mot Bergestuens bindinger i «Partiet»-debatten på NRK

NRK kritiseres for manglende åpenhet etter at Svein Tore Bergestuens kommersielle bindinger ikke ble nevnt i en debatt om boka «Partiet». Nå raser forfatter Jørgen Gilbrant mot det han mener er uheldig skjulte interesser.

Publisert

Debatten raser videre rundt boka «Partiet», skrevet av Dagbladet-journalistene Jørgen Gilbrant og Steinar Suvatne.

Nå retter Gilbrant skarp kritikk mot NRK for manglende åpenhet om Svein Tore Bergestuens kommersielle bindinger under debatten om boka på Dagsnytt 18.

Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant fra Dagbladets politiske avdeling skal skrive bok om Arbeiderpartiet mellom 2014 og 2024.
Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant fra Dagbladets politiske avdeling.

Bergestuen, som er partner i PR-byrået Sannum & Bergestuen, har blant annet Cappelen Damm – en direkte konkurrent til Gyldendal, som står bak «Partiet» – på sin kundeliste.

Kommunikasjonsrådgiveren ble invitert til debatten uten at dette ble nevnt for seerne, noe som har fått Gilbrant til å reagere.

– Jeg var aldri klar over at Svein Tore Bergestuen er høyt gasjert rådgiver for Cappelen Damm da jeg møtte ham i Dagsnytt 18. Det virker som at heller ikke Aftenposten var klar over dette da de publiserte et hardt angrep mot «Partiet» allerede lørdag. De opplyste i hvert fall ikke om det, sier Gilbrant til Nettavisen.

Boka Partiet - en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall, skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant.
Boka Partiet - en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall, skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant.

Programleder Espen Aas forsvarer imidlertid avgjørelsen om å utelate informasjonen om Bergestuens rådgiverrolle, og understreker at det ikke var relevant for temaet som ble diskutert.

Aas forklarer til Nettavisen at slike detaljer noen ganger kan være mer forvirrende enn oppklarende.

Bergestuen selv mener at NRK «nok burde ha opplyst» om bindingen, men avviser Gilbrants påstand om at han skulle ha en sterk tilknytning til Cappelen Damm:

– Siden Gilbrant umulig kan vite hvor høyt gasjert jeg er, setter jeg det på kontoen for den omtrentlige omgangen med fakta som de har vist med boka. Gilbrant hadde ikke bakgrunnssamtale med en rådgiver for Cappelen Damm, men med en kilde. Og det er som kilde jeg uttaler meg.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS