Det nye byrådet med Eirik Lae Solberg (H) i spissen. Bildet er tatt 25. oktober 2023.

Antallet kom-folk i Oslo kommune har skutt i været – Nå kan det bli bråstopp

Omfattende kutt kan få følger for de som jobber med kommunikasjon.

Publisert

I 2015 var det 101 ansatte som jobbet med kommunikasjon i Oslo kommune. Ni år senere er dette tallet oppe på 170. Det viser ferske tall fra kommunen.

Dette tilsvarer en økning på over 68 prosent.

Nå kan det derimot gå andre veien. Byrådssekretær for kommunikasjon, Rune Dahl Franck (H), skriver i en e-post til KOM24 at budsjettet for neste år kan få følger for de ansatte innenfor kommunikasjon.

– Oslo kommune må gjennomføre historisk store kutt. Hvordan dette vil slå ut for de ulike virksomhetene vil vi komme tilbake til når budsjettforslaget legges frem i slutten av september, men det må forventes innsparinger på administrative stillinger, skriver Franck.

Han legger skylden på regjeringens skattepolitikk, og skriver at kommunen taper rundt en halv milliard kroner i året på grunn av det nye inntektssystemet. 

Han legger også til at det forrige byrådet brukte mer penger enn de hadde til rådighet.

– Vi har allerede vedtatt en reduksjon i den sentrale administrasjonen i byrådsavdelingene med 2,9 prosent av driftsrammen i 2024 og 3,7 prosent av driftsrammen i 2025, skriver Franck.

Han opplyser videre at byrådsavdelingene har to kommunikasjonsrådgivere hver. På byrådsleders kontor jobber det åtte kommunikasjonsrådgivere i tillegg til kommunikasjonssjef.

De ansatte har ansvar for den visuelle identiteten i kommunen, kommunikasjonsstrategien, nettsiden til kommunen, de sentrale sosiale medier-kanalene til kommunen, kommunikasjonsforum som samler alle kommunikasjonsrådgiverne i kommunen flere ganger i året i tillegg til mediehåndtering og taleskriving.

På spørsmål om kuttene vil gå utover kommunikasjon, svarer han følgende:

– Det vil være opp til den enkelte byrådsavdeling å gjøre egne vurderinger av hvordan innsparingene best bør skje.

Det er nå ett år siden Høyre vant valget i Oslo. Så sent som i mars i fjor uttalte Erik Lae Solberg, som nå er byrådsleder, at det rødgrønne byrådet brukte for mye penger på informasjonsrådgivere.

Den gang mente han at de heller burde prioriterre «bedre tjenester for byens befolkning».

Etter at han selv kom til makten har derimot antallet kommunikasjonsfolk i kommunen økt fra 168 til 170.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS