Kjetil Try har solgt seg ned i Try: – Vil være sjef til jeg er 70
– Jeg er her som sjef så lenge jeg har nok energi og er god nok i jobben. Hvis ikke så kan jeg overta oppe i kantina eller et eller annet.
Denne artikkelen er over to år gammel.
– Vi er ganske trygge på at mye her blir som før, og det er derfor de har kjøpt oss. De vet at om alle kreatørene og alle andre i Try blir sure så taper de både penger og da blir det ikke noe gøy. Om ikke folk trives så slutter de, der føler jeg vi har vært på bølgelengde hele tiden. Men samtidig som vi skjønner at de er største eier og da må vi snakke sammen med de. Det er helt klart.
Det sier Kjetil Try til KOM24.
– Ikke kortsiktige planer
Torsdag kom nyheten om at Ferd Capital kjøper 60 prosent av aksjene fra Kjetil Try og de øvrige partnerne i Try. Kjetil Try vil fortsette som aksjonær og konsernsjef i selskapet.
Men hva vil de egentlig med dette oppkjøpet?
– Vi er ikke et kortsiktig fond som må selge for å gi pengene tilbake til eierne. Vi forvalter Ferd sine penger, så vi kan være så langsiktige som vi har lyst til å være. Her går vi inn i et partnerskap og vi tror at det kan bli et langsiktig partnerskap mellom ansatte i Try og Ferd, sier Rikke Reinemo, en av lederne i Ferd Capital.
– Hva er ambisjonene deres med Try?
– Vi vil heie på dem og hjelpe til med å fortsette på den reisen man er på i Try med organisk vekst innenfor kommunikasjon og inn mot det digitale, sier hun og legger til at de kommer ikke inn med en plan som er helt annerledes enn det Try gjør på i dag.
Før dagens oppkjøp hadde Kjetil Try en eierandel på rundt 22 prosent, etter nedsalget har han halvert sin eierandel i selskapet.
– Vi kan være utålmodige lenge
TRY startet som et reklamebyrå av Kjetil Try og Einar Fjøsne i 1998. I 2007 kjøpte selskapet digitalbyrået APT. De siste årene har TRY utvidet til flere forretningsområder som mediebyrå, innholdsproduksjon, filmproduksjon, PR, rådgivning, design og digital tjenesteutvikling gjennom selskapene TRY Opt, TRY Råd, TRY Pearl og reklamebyrået og konkurrenten POL. I dag jobber det om lag 350 personer i selskaper som er eid av TRY.
– Hvordan passer Try inn i deres eierskap?
– Det passer godt inn for det er et selskap som har en sterk posisjon i en spennende bransje, det er noe som er felles for alle våre investeringer. Så er vi godt vant og har god erfaring med å eie selskap sammen med andre, sier Erik Theodor Jakobsen i Ferd Capital.
Ferd capital blir med inn i styret og blir sparringpartner for Try, men de skal ikke inn i den daglige driften.
– Hva er horisonten deres?
– Det er ikke så lett å si noe om, for vi har ikke en definert horisont. Vi kan være langsiktig, men vi kan også selge selskaper i Ferd capital. Men det ligger ikke helt i kortene at vi skal selge om kort tid. Johan H. Andresen, vår eier, sier vi kan være utålmodige lenge. vi har lang horisont, men det er ingen sovepute, sier Jakobsen.
Vil være sjef til han er 70
Kjetil Try på sin side sier han også har en langsiktig horisont med sin lederskap i Try.
– Jeg er 62 år, Joe Biden er 15 år eldre enn meg. Når jeg eventuelt slutter i Try, så ser ikke jeg for meg at jeg skal jobbe med noe annet. Og etter fire uker hjemme under pandemien så skjønner jeg at det å sitte hjemme og ikke ha en jobb å gå til, er ikke noe for meg. Jeg er her som sjef så lenge jeg har nok energi og er god nok i jobben. Viss ikke så kan jeg overta oppe i kantina eller et eller annet, jeg må ha noe å gå til. men i hodet mitt så tenker jeg at jeg kan være leder i Try til jeg er 70, sier han.
Nyheten ble sluppet på en fest for alle de ansatte på Try-huset, en fest som hadde vært planlagt over lengre tid. Try sier nyheten ble godt mottatt på allmøtet
– Det er sånt man er nervøs for, for det kan høres skummelt ut, men det har gått bra. Det var over all forventning, sier Try.