Eva Sannum, som selv har erfart hva massiv medieoppmerksomhet innebærer, reagerer sterkt på det omfattende medietrykket mot Marius Borg Høiby.

Eva Sannum reagerer på pressedekningen i Høiby-saken 

– Helheten blir for massiv, mener Sannum.

Publisert

I løpet av de siste to ukene har mediepresset mot Marius Borg Høiby vært nærmest ubestridelig.

I perioden fra 6. til 19. august har han blitt omtalt i hele 938 artikler ifølge tall fra Retriever, en dekning som har fått Eva Sannum, partner og rådgiver i Sannum & Bergestuen, til å rope varsku.

I 2019 gikk Sannum ut av Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter 14 år som representant for allmennheten. Hun mener at det omfattende medietrykket viser en alvorlig mangel i presseetikkens retningslinjer. 

– Selv om de fleste enkeltoppslag kan rettferdiggjøres presseetisk, blir helheten for massiv. Det er ingen punkter i Vær varsom-plakaten som handler om det totale omfanget i medietrykket mot en person når redaksjoner vil være nyhetsledende og stadig leter etter nye innfallsvinkler, sier Sannum til Klassekampen

Det hele begynte da nyheten om Marius Borg Høibys pågripelse og siktelse for vold mot en kvinne ble kjent den 6. august. 

Den 14. august, da Høiby offentlig uttalte seg om saken og delte sine personlige utfordringer med psykiske lidelser og rus, nådde antallet oppslag sitt høydepunkt med 137 artikler.

Sannum som også er vert for podkasten «Tut og Mediekjør» sammen med Svein Tore Bergestuen, har selv erfart hva massiv medieoppmerksomhet innebærer. 

I 1996, da hun møtte den daværende kronprinsen Felipe i Madrid, ble hun og den spanske prinsen et par etter å ha forelsket seg.

Sannum og Felipe var til stede som gjester ved kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits bryllup i 2001. 

Til tross for spekulasjoner om en mulig forlovelse mellom dem, endte forholdet etter fire år.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS