Den nordiske fiberleverandøren GlobalConnect har ansatt Rikke Juul Rokkedal Therkildsen som ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Går fra Telenor til GlobalConnect

– Rikke er et stort kupp for oss.

Publisert Sist oppdatert

Den nordiske fiberleverandøren GlobalConnect har ansatt Rikke Juul Rokkedal Therkildsen som ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Det melder selskapet i en pressemelding.

Rikke Juul Rokkedal Therkildsen kommer fra stillingen som direktør for kommunikasjon og ESG hos Telenor Danmark. 

Før det var hun presse- og kommunikasjonsleder i 3.

Mer enn halvparten av all datatrafikk i Norden strømmer gjennom GlobalConnects infrastruktur i form av datasentre og 235 000 km fibernettverk på tvers av Norge, Sverige, Danmark, Finland og Nord-Tyskland. 

I sin nye rolle vil Rikke Juul Rokkedal Therkildsen ha det overordnede ansvaret for å styrke bevisstheten om konsernets kritiske rolle i samfunnet og bygge en posisjon som støtter selskapet og strategien.

– Rikke er et stort kupp for oss og helt rett person i rollen. Jeg er enormt glad for at vi har kunnet tiltrekke oss en profil som Rikke. Hennes erfaring og evne til å tenke og handle raskt gjør henne til den perfekte matchen for å gå i dialog med omverdenen om vår innsats for å sikre Norden digitalt for fremtiden, sier Sofia Lisa Dinesen, SVP Group Strategy, Communications & ESG.

Nettopp GlobalConnects samfunnskritiske rolle har vært avgjørende for den nye kommunikasjonsdirektøren, kombinert med vekstreisen konsernet er på med kapitalfondet EQT i ryggen.

– Jeg ser GlobalConnect som et selskap som ikke bare følger utviklingen, men også driver den fremover. De har skapt fremragende resultater, og det er potensial for mye mer. Når dette kobles med en entreprenørånd og en sterk vilje til å utfordre status quo, så er det nettopp i den typen miljø hvor jeg trives og kan bidra, sier Rikke Juul Rokkedal Therkildsen i pressemeldingen.

Hun er utdannet cand.comm fra RUC i 2006 og tiltrer sin nye rolle 1. oktober 2024.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS