Kristin Norli, rådgiver i TRY Råd.

TRY satte et ambisiøst mål i Trondheim. Slik er situasjonen nå

Kristin Norli trodde ikke at hun skulle flytte hjem til Trondheim. Nå jobber hun hardt for å befeste TRY sin posisjon i byen.

Publisert

(Trondheim): – Det er travelt om dagen. Vi jobber både med prosjekter som vi har gående nasjonalt, og med nye forespørsler lokalt her i byen, sier Kristin Norli til KOM24.

Hun har jobbet i TRY siden 2020. I 2022 flyttet hun til Trondheim, hvor hun også har vokst opp, for å bidra til satsingen der.

– I Midt-Norge har vi sikret oss en del offentlige kunder. Miksen mellom det og kommersielle kunder er råbra når det strammer seg til i annonsemarkedet, sier Norli.

Ikke alene

På kontoret i Ferjemannsveien sitter hun med kollega Gustav Espenes, som ble ansatt i august.

De deler også plass med teknologiselskapet Fyr, som har TRY på eiersiden.

– Gustav har gått rett inn og er nærmest fullbooket. Han er også fra Trondheim, og kjenner markedet i byen svært godt. Så han har mye å bidra med på flere områder, sier Norli.

Kirstin Norli har vanligvis god utsikt fra takterrassen på kontoret.

Ganske nøyaktig to år etter at de etablerte seg i trønderhovedstaden er de altså to ansatte, akkurat slik de var da de bestemte seg for å satse i byen i 2022.

Den gang gikk Sindre Beyer, som nå er konsernsjef, høyt ut når han snakket om planene fem år fram i tid.

– Det vil overraske meg om vi ikke er 20–30 personer. Det er ikke noe mål i seg selv, men erfaringen er at når vi satser så skalerer vi opp, sa Beyer da.

Norli er åpen om at det har vært vanskelig å vokse så raskt.

– Sindre sa et tall, og vi er jo ikke der. Men ambisjonene våre er selvfølgelig å vokse videre. Vi hadde ikke etablert oss her om vi ikke hadde en tanke om det, sier Norli.

Men tøffe tider har de også fått merke i TRY, i likhet med andre aktører i bransjen.

– Det at vi ikke har kommet så langt som vi håpet, handler om andre ting enn hva vi har fått til i Trondheim på de årene. Vi har sikret oss veldig mye business, og vi ser at det er nyttig å være fysisk til stede her.

Journalist-erfaring

Før hun startet i TRY var Norli journalist og nyhetssjef i E24. Hun har også erfaring fra NTB.

Fra næringslivsjournalistikken tok hun med seg mye nyttig kunnskap om flere viktige saker som preger samfunnet vårt i dag.

– Jeg har med meg mye viktig kunnskap om klima, miljø og den svære omstillingen som næringslivet skal gjennom. I tillegg har jeg jobbet mye med kraftpolitikk, og de to områdene har mye å gjøre med hverandre.

Kristin Norli er tidligere journalist, noe hun drar nytte av når hun nå jobber som kommunikasjonsrådgiver.

En annen viktig utvikling i arbeidslivet nå handler om kunstig intelligens. Norli fremhever TRY som et bra sted å jobbe for å henge med på alt som skjer.

– Når man ser hva som har skjedd på det feltet de siste årene, føler man seg plutselig litt gammel. Jeg har gått fra å være en relativt oppegående IT-person, til å bli litt sånn «oi, shit, hva er det som skjer her nå». I TRY har vi innmari mange folk som er veldig gode på det.

Mye kontakt

TRY har også tilstedeværelse i Bergen, Larvik, Oslo og Riga i Latvia. Totalt har konsernet rundt 400 ansatte.

Norli møter kollegene sine i Oslo omtrent en gang i måneden, men har kontakt med hovedkontoret hver dag.

– Når det gjelder støtte og oppfølging, synes jeg det er det samme om jeg sitter ved siden av noen eller om jeg er her oppe. Jeg kjenner ikke så mye på den avstanden, man må bare være litt flink til å ringes av og til, sier hun.

Hun er også fornøyd med friheten de får i måten de jobber på i Trondheim.

– TRY fungerer på mange måter som et nettverk av kjempeflinke folk. Gustav og jeg har veldig stor frihet, i likhet med de som jobber andre steder. Det viktigste er at vi leverer. Og det å få være med på prosjektet her, er en mulighet som ikke dukker opp igjen, avslutter Norli.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS